2017. jan 16.

5 tipp, hogy több pénz maradjon a zsebedbe, és a környezetet is védd vele

írta: syeszter
5 tipp, hogy több pénz maradjon a zsebedbe, és a környezetet is védd vele

money-1448641_1280.jpg 

Eszembe jutott ma, teregetés közben még pár spórolási tipp, amit az előző bejegyzéseimből kihagytam, és amikkel egyszerre két dolgot spórolhatsz, vagy, ha úgy jobban tetszik, nyerhetsz. Ráadásul még zöld ötletek is! Nézzük, mik ezek!

washhouse-294621_1280.png1. Használj ecetet öblítő szer helyett. De ne csak a mosógépbe, hanem a mosogató gépbe is. Sokan félnek attól, hogy akkor ecet szaga lesz a ruháknak vagy edényeknek. De megnyugtatlak, semmit nem fogsz belőle érezni. Viszont az életed újabb két területén szabadulsz meg káros vegyszerektől!

Ha gyermeked van, érdemes odafigyelni, mivel mosod, öblíted a ruhákat! A babák bőre sokkal érzékenyebb, mint a nagyobb gyerekeké vagy felnőtteké, ezért sokkal gyakrabban okoz náluk bőrirritációt öblítő szer. 

face-1083872_1280.jpg2. A legújabb itthon bevezetett spórolási gyakorlatunk az, hogy papírszalvéta helyett textil szalvétát használunk. Erre azért került sor, mert mióta Noelnél megkezdtük a hozzátáplálást, nem győzzük törölgetni az arcocskáját, kezecskéjét, az etető székét és még ki tudja, mit. Próbálkoztam a szalvéta feldarabolásával, de arra időm nem volt, így kiiktattuk a papírszalvétát, és mindenki kapott helyette egy textilszalvétát. Így a szemetesben sem landol olyan sok papírhulladék.

budapest-1319493_1280.jpg3. Budapesten sokkal olcsóbb és gyorsabb BKV-val utazni! Ha bérletet veszel, azzal egy hónapban sokkal olcsóbban kijössz, mint ha autózol. Ne csak az üzemanyaggal számolj, hanem a parkolási díjjal is! Mellesleg, rengeted időt spórolsz meg! Nem mindegy, hogy a dugóban ülsz, vagy idegeskedés nélkül eléred az úti célod a kívánt időben.

Bevallom, nekem ez az utazási idő kifejezetten hiányzik jelenleg az életemből, mert én utazás közben szoktam olvasni. De vigyázz, ha izgalmas a könyv, simán túl lehet menni egy két megállón! Még jó, hogy sűrűn közlekedő járatokat használtam. Igen, ezt az időt hasznosan is el lehet tölteni. Mivel nagyon szeretek olvasni, így volt lehetőségem minden nap arra, hogy olvassak. Ez ma sajnos a gyerkőc miatt nem adatik meg, így a könyvesboltokat is inkább kerülöm. Vannak, akik tanulásra, önképzésre fordítják ezt az időt. Zárd ki a körülményeket - persze sok esetben nem ideális a BKV, de most vonatkoztass el ettől -, és fordítsd a javadra az utazással töltött időt!

És még a környezetet sem szennyezed!

pexels-photo-29781.jpg4. Kezdek átállni az internetes rendelésre. Időt, energiát, és pénzt spórolok rajta. Leülök a gép elé, és a futár egy-két nap múlva hozza a megrendelt árut. Így megint egész biztos, hogy csak azt rendelem meg, amire szükségem van, és nem csábulok el a sorok között. De az sem egy elhanyagolható szempont, hogy ha valamit interneten keresztül rendelek meg, 14 nap elállási jogom van. Nem is kell megindokolni, hogy miért küldöm vissza. Ezt azért jó tudni, mert van aminek a marketingje sokkal jobb, mint a termék, amit a végén kapsz érte! Jártam már így! Több mint bosszantó volt, de végül jól jöttem ki belőle. Visszaküldtem a megvásárolt terméket, és visszakapom a pénzem. Ezzel szemben, ha boltba viszek vissza terméket akár 24 órán belül, már csak ajándékkártyán kapom vissza a pénzem, és levásárolhatom ott az adott boltban, de pénzt, azt nem adnak vissza. Hiába jövök rá, hogy egy ruhával többet vásároltam a kelleténél. 

woman-hand-smartphone-desk.jpg5. Amire már nincs szükségem, egyszerűen eladom! Ha hiszed, ha nem, ez is egy zöld újrahasznosítási ötlet. Miért? Mert ami nem kell, azt dobhatnám a szemétbe is, de van, akinek még jól jön az, ami nekem már felesleges. Így egy jelképes összegért eladom. Az internet, és azon belül a közösségi oldalak nagyon jó piacteret biztosítanak erre. Hidd el, hónap végén jól jön az a pár ezer forint! És ezzel azt is elérem, hogy rend lesz a szekrényekben, mert nem tárolgatok felesleges kacatokat!

Az alábbi cikkek is érdekelhetnek:

Spóroljunk okosan

Tudtad? 10 tipp, hogy a pénztárcánkat kíméljük!

További tippek a Facebookon is! Ne marad le róla!

Szólj hozzá

vásárlás spórolás tervezés online vásárlás pénztárca barát Eszti-téka