2017. ápr 07.

Nyaralás babával! Beválalljuk?

írta: syeszter
Nyaralás babával! Beválalljuk?

having-an-affair-1233206_640.jpgKözeledik a nyár! Az újdonsült szülők pedig felteszik maguknak a kérdést: Merjünk elindulni nyaralni, vagy idén ezt hagyjuk ki? Ha elindulunk, akkor mi legyen a gyerekkel? Hagyjuk a mamánál, és menjünk kettesben nyaralni? Vagy vigyük magunkkal? De milyen nyaralás lesz ez a babával? Elárulom: Az első közös családi nyaralás! Azonban sok mindent érdemes figyelembe venni, és egy picit több szervezést igényel, mintha csak kettesben utaznátok vakációra.

Először: érdemes átgondolni a baba napirendjét! Megoldható, hogy alvás időben utazzatok? A baba számára az a legkényelmesebb! És higgyétek el, a Ti számotokra is! :)

baby-174840_640.jpgMivel szeretnétek tölteni az időt? Kirándulás szerepel a programban? Gondoljátok végig, milyen terepen fogtok sétálni. Természetjárásban is gondolkodtok? Vigyetek magatokkal babahordozó eszközt, ha a babakocsi számára nem megfelelőek a terepviszonyok! Egyszerűbb a babát hordozóban vinni, mint egész idő alatt a babakocsival szerencsétlenkedni, vagy ölben cipelni a csöppséget. Múzeumlátogatásra is készültök? Érdeklődjetek előre, hogy akadálymentesített-e, mert ha igen, akkor babakocsival is megtekinthető a kiállítás. Ha nem az, akkor elő a hordozót!

Mi 7-8 hónapos koráig mindenhova hordozókendőbe vittük a kisfiunkat. Édesdeden szuszogott a mellkasunkon, amíg mi élveztük a napsütést, a természetet, vagy éppen művelődtünk egy múzeumban. 7 hónapos volt, amikor egyáltalán megvettük a babakocsit, de azt is csak azért, mert fizikailag nem bírtam tovább a baba súlyát. Mert sajnos a hátra kötést nem sikerült megtanulnunk. Így volt egy átmeneti időszak, amikor még apa kendőben, én pedig már baba kocsiban sétáltattam. Érdekes volt, hogy annyira megszokta a kendőt, hogy elaludni még egy jó ideig csak abban tudott. Amíg ébren volt, nézelődött a kocsijából, de ha elálmosodott, elővettük a hordozó kendőt, apja magára kötötte, és már aludt is.child-818432_640.jpgHa hosszabb ideig vagytok távol a szálláshelytől, gondoljátok át, hol, hogyan tudjátok megetetni a babát. Ha még szopizik, hol tudja az anyukája megszoptatni? A tapasztalatom, hogy a legtöbb étterem készséggel megmelegíti a baba számára a bébi ételt, a női mosdók pedig rejtenek pelenkázó állványt, így a baba pelenkacseréje is megoldható az étteremben. Vagy ha más lehetőség nincs, akkor érdemes bekukkantani egy benzinkútra. Számomra meglepően bababarát némelyik!

A mi kisfiunk nyáron volt 7 hónapos, amikor nyaralni mentünk. A csomagtartó annyira tele lett, hogy mi magunk is meglepődtünk rajta, pedig a saját cuccainkat a végtelenségig minimalizáltuk. A baba miatt viszont vittünk mindent, ami csak eszünkbe jutott! Sokat tanultunk ebből, és így ma már előre tájékozódnék a szálláshelyen, hogy mi az, amit tudnak biztosítani, és nem nekünk kell otthonról hozni. Ilyen volt például az utazóágy, és az etetőszék, mert a szálláshely biztosította számunkra mindkettőt. Ha a szobához tartozó fürdőben fürdőkád van, nem pakolnám be a baba fürdőkádját, vagy maximum csak egy lavórt vinnék, amibe bele tudom ültetni, és abban lecsutakolni a kisfiunkat. Ma már a magunkkal vitt játékok számát is csökkentem, mert azt vettük észre, ha megyünk valahova, nem nagyon foglalkozik a játékaival, mert minden érdekli, és szereti felfedezni az új környezetet. Felesleges volt egy plusz táskát telepakolnom az általam legjobbnak ítélt játékaival, mert elő sem vettük őket! Egy-két darab bőven elég, amivel elfoglalja magát az autóban utazás közben, amíg ébren van.backpack-1836594_640.jpg
És még egy jó tanács, hogy ne járjatok úgy, mint mi! Kb. három hétre elegendő pelenkát vittünk magunkkal a nyaralásra, csak épp a pelenkázó táskát felejtettük el vele feltölteni. Így amikor - ráadásul, egy hosszabb útra indultunk a szálláshelyünktől - félúton szembesültünk azzal, hogy egy darab pelus sincs nálunk, nem voltunk éppen boldogok! És a helyzetet csak tovább rontotta, hogy szombat délután volt, és kis falvakon át vitt az utunk, így a fél napunk azzal telt, hogy kerestünk egy olyan boltot, ami még nyitva van, és pelenkát is tart a portékái között! És, ugyebár, a legkisebb csomag pelenka sem pár darabos, ráadásul nem is olcsó, így elég bosszantó volt egy-két darab miatt megvenni, aztán a szálláshelyen betárolni a többi kb. háromszáz mellé! Úgyhogy indulás előtt érdemes még egyszer belekukkantani a pelenkázó táskába, hogy biztosan minden meg van-e, mert az "úgy emlékeszem" nem elég!

Eszti-téka facebook oldalán most indul egy új sorozat: hova menjünk kirándulni a hétvégén! Ha még nem lájkoltad az oldalam, tedd meg hamar, ne maradjál le a legjobb tippektől: Kattint => Facebook és lájkol!

Szólj hozzá

utazás nyaralás babakocsi gyerekkel hordozókendő gyerekekkel gyerek idő Eszti-téka