2017. ápr 10.

Pogácsa: tojás és élesztő nélkül

írta: syeszter
Pogácsa: tojás és élesztő nélkül

scones-220686_640.jpg300 g túró/ vagy juhtúró

300 g vaj

300 g liszt

egy kevés só

+ reszelt sajt a tetejére

Az összetevőket összegyúrjuk, és 24 órára betesszük pihenni a hűtőszekrénybe. Mielőtt másnap elkezdünk dolgozni a tésztával, érdemes már két órával előbb kivenni a hűtőből. Innentől igazából minden ugyanúgy történik, mint a hagyományos pogácsakészítésnél. Kinyújtom a tésztát ujjnyi vastagra, kiszaggatom, a tetejére ráteszem a reszelt sajtot és mehet be a sütőbe. A sütőt előmelegítem, és 180 fokon sütöm a pogit kb. 20-35 percig. Sütője válogatja! Villanytűzhely esetében fontos, hogy alsó-felső álláson süssük, mert a légkeveréssel való sütés esetén csak kiszárad!

Érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert pillanatok alatt elfogy!

További mentes recepteket találsz Eszti-téka Receptes könyvében!

A Facebookon is megtalálsz!

Szólj hozzá

pogácsa tojásmentes mentes receptek élesztőnélkül Eszti-téka mindenkikedvence