2017. máj 12.

Nyílt levél minden folyószámla tulajdonosnak! Spórolj okosan a bankszámládon!

írta: syeszter
Nyílt levél minden folyószámla tulajdonosnak!  Spórolj okosan a bankszámládon!

atm-1524870_640.jpgMost, hogy GYED-en vagyok, egyszer csak azt vettem észre, hogy a szuper nullás folyószámlám havi díjai igen csak megugrottak. Rádöbbentem, hogy, mivel itthon vagyok a kisfiammal, megváltoztak a pénzügyi szokásaim, és ennek bizony most ára van, mert nem teljesítem a feltételeit a szerződésnek, ami a nulla forintos számlacsomag kikötése. Innen az ötlet, hogy írjak erről! Ne járjatok hasonlóan, mint én! Valamint még pár tipp, mert bizony a folyószámlánkon is megspórolhatunk pár ezer forintot! Szóval, én most az előtt állok, hogy felhívjam a bankot, és megkérjem őket, hogy kápráztassanak el egy jobb ajánlattal! Remélem, mire elolvasod ezt a cikket, te is találsz benne pár használható tippet, és elgondolkozol azon, hogy telefont ragadj!

ec-cash-1750490_640.jpg

Tippek a spóroláshoz:

Gondoljuk végig, hogy mire használjuk a folyószámlánkat! Hányszor veszünk fel készpénzt, fizetünk-e kártyával, vagy szoktunk-e utalni? Ezeknek a díjszabása bankonként és csomagonként változik. Ha a bankunk nem tud nekünk megfelelő csomagot ajánlani, akkor egyszerűen váltsunk bankot! (Vannak esetek, folyószámlához kapcsolódó szerződések, amik ezt sajnos meggátolhatják! Kérdezz utána!)

Az, remélem, nem új információ, hogy minden hónapban kétszeri pénzfelvétel ingyenes 150.000 Ft-ig. Így érdemes kétszer inkább nagyobb összeget felvenni, mint sokszor kicsit. Amikor bankautomatából veszed fel a pénzt, sose válaszd az egyenleg lekérése menüpontot, mert azért minden alkalommal fizetned kell! E helyett válaszd a pénzfelvétel bizonylat nélkül opciót! Ne fizess feleslegesen, ha nem muszáj!

Ha netbankon vagy telefonon keresztül intézzük pénzügyeinket, az sokkal költséghatékonyabb, kedvezőbb és olcsóbb, de van bank, ahol ez a szolgáltatás díjtalan. Ha a bankfiókban intézzük ezeket a banki műveleteket, azért ismét fizetnünk kell! Javaslom, hogy csak akkor menj bankfiókba, ha elkerülhetetlen!

Az sms szolgáltatás mindig tartalmaz díjfizetési kötelezettséget, és az bizony téged terhel, ha igénybe veszed. Ezeknek vagy havi díja van, vagy sms-enként kell fizetned érte. Így érdemes az sms szolgáltatást lemondani! Szerintem ez csak pénzkidobás! Interneten keresztül bármikor ingyenesen rá tudok nézni a számlámra, az egyenlegemre, így nem fizetek ezért sem feleslegesen!

Költség merülhet fel, ha postai úton kapsz a banktól havi számlavezetési értesítő levelet! Én ezt már rég lemondtam, mert igen, lemondható. Valójában semmi szükség nincsen rá!

office-1209640_640.jpgIsmerjük meg folyószámlánkat!

Először is nézzük meg, mennyi a számlavezetési díj! Ezt azért fizetjük, mert az adott bank nyilván tartja a pénzünket, és mi ezért havi díjat fizetünk neki. Csak nem mindegy, hogy mennyit!

Érdemes rákérdezni a bankunknál, hogy van-e ingyenes folyószámla csomagjuk, és hogy annak mik a feltételei? Ez bankonként változik. Megéri végig gondolni, hogy tudjuk-e ahhoz igazítani pénzügyi szokásainkat. Általában a következőket szokták kérni:

  1. Érkezzen a fizetésed a számládra. Sajnos van olyan bank, ahol azt is meghatározzák, hogy ez mekkora összegtől vehető igénybe. Ezzel sajnos nem tudunk mit kezdeni, de bankot válthatunk!
  2. Banki aktivitást vár el a bank, ezek például a következők lehetnek:
    1. Legyen a folyószámládon csoportos beszedési megbízás,
    2. Legyen kártyával vásárlás egy meghatározott összegben. Ez természetesen többszöri vásárlásból adódik össze.
    3. Átutalásokat intézz a számládról stb.

 

Lájkold facebook oldalamat, hogy ne maradjál le semmiről!

Ha hasznosnak találod, oszd meg barátaiddal!

Forrás: Bankráció.hu 

Szólj hozzá

spórolás tervezés folyószámla pénztárca barát Eszti-téka pénzügyi szokásaink