2017. máj 15.

Anya kasztok - ha anya vagy, kaszt tag vagy! Nincs menekvés!

írta: syeszter
Anya kasztok - ha anya vagy, kaszt tag vagy! Nincs menekvés!

12145638043_d4d9527020_z.jpgAmikor anya lettem, még nem tudtam. Mondhatom, teljes tudatlansággal és naivsággal csöppentem az egészbe. Az anyákon belül kasztok vannak! Tetszik, nem tetszik, vannak. Akarsz, vagy nem, de Te is bele fogsz tartozni némelyikbe, és ehhez semmit nem kell tenned, csupán életet adni a gyermekednek, és őt a legnagyobb természetességgel az ösztöneidre hallgatva nevelni.

Pusztán azzal, ahogy a várandósság vége felé készülsz a szülésre vagy a programozott császármetszésre, máris kaszt tag vagy! És ezután ez csak fokozódni fog! Szoptatsz, vagy tápszert adsz, hordozol, vagy baba kocsizol, adsz a babának cumit vagy nem, 6 hónapos korában kezded a hozzá táplálást vagy már korábban. Hiába, mind a legjobbat akarjuk a számunkra legfontosabbnak, mégis mi, anyukák már szinte ölre megyünk a véleményünk miatt, hogy meggyőzzünk mindenkit, hogy a mi kasztunk a jó, a helyes, az egyedül üdvös út.8137781218_d7276337c9_z.jpgAz idő előrehaladtával egyre nyilvánvalóbbá lesz számodra, hogy ezek a kasztok léteznek, és nincs előlük menekvés! Otthon, a biztonságosnak hitt miliőben, ott ahol épp ismerkedsz a babáddal, küzdesz a feje tetejére állt hormonháztartásoddal, egyszer csak lecsapnak rád, mert megérkeznek az újszülötthöz a babalátogatók! És Te mit sem sejtve beengeded őket. Természetesen mindenki a maga legőszintébb jóindulatával mondja neked, hogy amit csinálsz, miért nem jó, hisz honnan is tudnád, te még csak pár napja vagy anya, és milyen jó, hogy ő most pont itt van, és megmondja, hogyan csináld, mert az, amit ő javasol, az nekik megoldást hozott A PROBÉMÁRA! Az nem számít, hogy te nem küzdesz azzal a bizonyos problémával, és így nem keresel rá megoldást! Az nem fontos! Így kell, ő így csinálta, és így a jó. Majd jön valaki más, aki teljesen egyetért a te véleményeddel, és szerinte sincs neked szükséged arra a bizonyos megoldásra. Ő viszont azonnal talál egy másik problémát, amivel kapcsolatban rögtön kifejti a véleményét, miszerint ezt egyáltalán nem így kell csinálni! Ő ezzel elvileg sem ért egyet, és te is jobban tennéd, ha az ő véleményét osztanád.
baby-105063_640.jpgA hónapok, sőt évek múlása sem javít majd a helyzeten, mert ha szoptatsz, és elmúlik a babád egy éves, aki akkor még mindig szopizik, és szemmel láthatóan élvezettel teszi azt, sosem fogod tudni levakarni magadról az ősanya jelzőt, és ezt lesz, aki elég gyakran fogja elsütni veled szemben..

Majd eljön az a pont, amikor azt mondod: "Na, ebből elég! Mindenki tartsa meg a véleményét." De akkora már fel vagy vértezve! Pontosan tudod, hogy Te melyik kasztba tartozol, és vannak, akik pont ugyanúgy gondolkodnak, mint Te. Ráadásul nagyon hamar egymásra lehet velük találni, hála az internet vívmányának, és a többi anyukának, aki megerősít az anyai mivoltodban! Abban, hogy a lehető legjobban csinálod, és valóban a legjobbat adod a gyerekednek, és segít, hogy elhidd, tökéletesen igazad van mindenki mással szemben! Akkor már minden gond nélkül ragaszkodsz az eszméidhez, és bárkivel szemben képes leszel megvédeni az álláspontodat. Majd egyszer csak azt veszed észre magadon, amikor elmész babalátogatóba, hogy jön a semmiből az érzés, hogy muszáj neki elmondanod, hogy rosszul csinálja! Te már túl vagy pár tapasztalaton, és hogyne mondanád el a legjobb barátnődnek, akit olyan nagyon szeretsz: "De, ugye, tudod, hogy ezt nem így kell!" És mondod, mert jót akarsz, mert szereted, és nem akarod, hogy tévelyegjen! A babájának is a legjobbat akarod, és mégis csak ő a legjobb barátnőd, hát csak nem akar másik kasztba tartozni, mint ahol Te vagy?!

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Képek: flickr.com

Szólj hozzá

anya szoptatás baba babakocsi tápszer gyerekkel hordozókendő Eszti-téka anya kaszt