2017. jún 15.

Szerinted sikerül összegyűjtenie egy bloggernek 3 millió forintot vállalkozóktól?

írta: syeszter
Szerinted sikerül összegyűjtenie egy bloggernek 3 millió forintot vállalkozóktól?

entrepreneur-2321849_640.jpgKépzelj el egy üres weboldalt! Amivel a létrehozójának nem más a célja, minthogy összegyűjtsön vele 3 millió forintot! Őrült vagy zseni? Vajon tényleg össze lehet így gyűjteni pénzt egy konkrét cél érdekében? Nagyon úgy tűnik, hiszen az első millió már befolyt! De ne szaladjunk ennyire előre!

A tulajdonos nem más, mint egy blogger: Mándó Milán. Úgy tűnik, hogy a vállalkozó kedv és a kreativitás nem ismer nála határokat! Ő egy srác Magyarországról, aki hisz abban, hogy ma ebben az országban nem lehetetlen sikeres vállalkozóvá válni, és szerinte nem kell hozzá más, mint motiváció és egy kis kreativitás. A minner.hu portálon vezet egy rovatot, ahol konkrét vállalkozási ötleteket is megoszt, olyanokat, amik valóban megvalósíthatóak, és ráadásul piacképesek is. Segít vállalkozóknak, és vállalkozni vágyóknak is az ötleteivel. De a jelenlegi projektje mindent visz: egy üres weboldallal 3 millió forint összegyűjtését tűzte ki célul, és ebből az első millió már megvan!board-1097118_640.jpgAz ötletet egy 10 évvel ezelőtti külföldi projekt adta, ez a Milliondollarshomepage ötlete volt. A srác igazából nem csinált mást, mint lemásolta ezt, és kicsit tovább is gondolta. Tehát nem tett mást, mint létrehozott egy weboldalt: ez a 3millioforint.hu. Ezen az oldalon jelenleg bárki, akinek van működő vállalkozása, vásárolhat magának egy banner helyet és ezzel bekerül abba a projektbe, amit Milán megálmodott. Igen, így folyik be a pénzösszeg a vállalkozóktól, akik számára ez egy óriási lehetőség, hiszen, több tízezres látogatottságot fog hozni számukra ez az együttműködés. Mivel a cégek is meglátták benne a lehetőséget, így Milán álma a megvalósulás útjára lépett, és a pénzösszeg elkezdett befolyni.

Ez után mondja azt valaki, hogy vannak még lehetetlenek!

A weboldal további célja pedig az, hogy már sikeres vállalkozók támogassák a vállalkozni vágyókat! A projektben résztvevő vállalkozók valamennyien megírják saját tanácsaikat, amik a sikeres vállalkozáshoz elengedhetetlen ismeretet és tudást nyújtanak majd az olvasóik számára. Ezek közül már jó pár megtalálható az oldalon. Így az oldalon olyan információk tárházát fogjuk találni, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy még több sikeres vállalkozó lehessen Magyarországon, és ennek köszönhetően még több fizetőképes vásárló is megjelenhessen a különböző piacokon. Lényegében ez a célja ennek az egész projektnek: hogy hitet és segítséget nyújtson átlagemberek számra ahhoz, hogy merjenek belevágni a saját vállalkozásukba! És ki tudja, még mi minden fog kisülni belőle! Ahogy Milánt megismertem, nem fog itt megállni, újabb és újabb ölteteket fog megvalósítani ezen az oldalon keresztül is! Ha Te is részese akarsz lenni ennek a megvalósuló álomnak, és élvezni akarod az előnyöket, amiket számodra nyújthat, nem kell mást tenned, mint ellátogatni a 3millioforint.hu oldalra!startup-593341_640.jpgMegtudtam azt is a projekt kitalálójától, hogy ő valójában nem a 3 millió forintra hajt, hiszen ez nem az ő személyes profitja, ugyanis rengeteg egyéb költség van, amit ebből fog majd tudni fedezni. Az összeg 5%-át pedig jótékonysági célra ajánlja majd fel, amivel továbbiakban is a hazai vállalkozóvá válást támogatja. Ez az összeg egy kitűzött cél, egy kihívás az ő számára. Ő ennek az egésznek a sikeréből a későbbiekben egyéb módokon igyekszik majd profitálni. Például: a már készülő könyve hátoldalán is olvashatunk majd róla!

Mi az én konklúzióm ezt látva? Ma valóban minden lehetséges, csak egy jó ötlet kell, és bátorság ahhoz, hogy belevágj! A többi pedig már csak idő és kitartás kérdése!

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Szólj hozzá

vállalkozás Tippek Eszti-téka 3millióforint.hu