2017. aug 28.

Kávé fogyasztás más állapotban!

írta: syeszter
Kávé fogyasztás más állapotban!

coffee-1245891_640.jpgMindig is nagy kávéfogyasztó voltam, így el sem tudtam képzelni, hogy mi lesz velem majd, ha a várandósság során nem ihatok kávét! Emiatt bújtam minden fellelhető irodalmat azzal kapcsolatban, hogy lehet-e vagy sem kávét fogyasztani a terhesség, és majd később a szoptatás alatt. Majd amikor valóban várandós lettem, az úgy szeretett kávéillat komoly émelygést és hányingert okozott, így végül a terhességem első három hónapjában még csak gondolni sem mertem a kávéra! Majd a reggeli rosszullétek elmúlta után újra része lett az életemnek, és ma, amikor másfél éves a fiam, aki még mindig szopizik, és még mindig sokat ébred éjjel, úgy érzem, hogy ez a kedves nedű az, ami valójában életben tart, mert nélküle már tuti meghaltam volna a fáradtságtól!

coffee-2285261_640.jpgÚgyhogy mindenki számára szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy tilos a kávéfogyasztás a várandósság és szoptatás alatt! Egyedül a mennyiség az, ami nem mindegy.

Valójában itt hangsúlyoznám, hogy nem csak a kávéfogyasztást kell mérsékelnünk, hanem minden olyan étel és ital fogyasztását, ami koffeint tartalmaz. Ugyanis a koffeinről tudni kell, hogy akadályozza bizonyos vitaminok és ásványi anyagok hasznosulását, valamint számolnunk kell a koffein vízhajtó hatásával is. Ezért a mértéktelen fogyasztástól mindenképpen tartózkodnunk kell! A koffein átjut a méhlepényen, és így a hatása a magzatnál sem marad el, hiszen a kismama szívveréséhez hasonlóan a magzat szívverése is felgyorsul. Emiatt a napi ajánlott koffein mennyiséget nem érdemes túllépni. Ez pedig 150 milligramm/nap. Hadd adjak ehhez egy kis segítséget:2_dl_filteres_kave_1.jpg

És mi a helyzet a szoptatással?

Mivel csak igen kevés mennyiségű koffein jut be az anyatejbe, ezért szintén a kis mennyiségű fogyasztásra érdemes törekednünk, és akkor az biztos nem okoz semmilyen problémát a gyermekünknél. Ha azonban a baba nyűgös, sokat van ébren, akkor érdemes csökkenteni, vagy átmenetileg elhagyni a koffeinfogyasztást, hogy ez a probléma orvosolva legyen, és így garantáltan mind ketten többet fogtok tudni aludni!alarm-clock-2132264_640.jpg

Várandósság és szoptatás alatt még inkább érdemes hangsúlyt fektetni arra, hogy mit eszünk és mit iszunk. Hiszen nem csak a saját egészségünk, hanem a babánk egészsége és fejlődése miatt is nagy szerepet kap a táplálkozásunk ebben az időszakban. Jobbnál jobb táplálék kiegészítőket ajánlanak számunkra, hogy ezzel is elősegítsék a baba fejlődését. De akinek eddig nem tartozott hozzá a mindennapi rutinjához a táplálék kiegészítők szedése, azzal bizony könnyen megesik, hogy napokig elfelejti bevenni azt. Bevallom ez velem is gyakran előfordul. A reggeli kávémat viszont még sohasem felejtettem el meginni! Így óriási ötletnek tartom, hogy egy kávéhoz kevernek hozzá egy olyan gyógynövényt, ami megtámogatja a szervezetünk egészséges működését. Ez pedig nem más, mint a DXN kávé, ami arról vált híressé, hogy a már jól ismert arabica kávéhoz keverik hozzá a ganoderma kivonatot.

A ganoderma jótékony hatása a szervezetünkre:

  1. Semlegesíti a szervezet által felhalmozott savakat, így megszünteti a gyomorégést.
  2. Karban tartja a vérnyomást
  3. Antioxidáns hatása van
  4. Segítségünkre lehet a magas vércukor szint elleni küzdelemben
  5. Javítja az immunrendszerünk működését
  6. Májvédő hatásáról is ismert
  7. Koleszterin- és trigliceridszint csökkentő hatása van
  8. Gátolja a vérrögképződést

Ha többet szeretnél megtudni a DXN kávéról, itt megteheted!

Ha tetszett oszd meg ismerőseiddel is! 

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Már az Instagarmon is!

 

Szólj hozzá

kávé praktika tervezés egészségmegörzés DXN Eszti-téka Ganoerma