2017. sze 11.

9 tipp, hogyan tegyük varázslatossá az őszt a gyermekeink számára!

írta: syeszter
9 tipp, hogyan tegyük varázslatossá az őszt a gyermekeink számára!

12833917945_bbd5da55ef_z.jpgŐsszel még a kellemes meleg időjárásnak köszönhetően igazán nagyokat lehet sétálni az egyre színesebb természetben, és közben igazi kincsekre lelhetünk! Sétáink alkalmával szedjük össze és vigyük haza az ősz kincseit! Szedjünk színes faleveleket, gesztenyét, diót, tobozt! Ezekből csodálatos dekorációkat, játékokat készíthetünk otthon egy-egy esős délután!

pexels-photo_1.jpgÖnfeledt móka és kacagás!

Használjuk ki az őszi meleg napokat! Mert akármennyire is szeretjük az őszt, ne felejtsük el, hogy ez itt már a tél előszobája, amikor egy időre beszorulunk a négy fal közé. Sétáljunk, mókázzunk, játsszunk a már lehullott levelekkel! Ki ne szeretne belegázolni a levélkupacokba, belehuppanni a puha levelek közé? 

chestnut-animal-2392588_640.jpgKészítsünk gesztenye figurákat!

Nem kell hozzá túl sok kreativitás és kézügyesség, bárki számára könnyen összeállítható! Pár szál gyufa és néhány vadgesztenye szükséges csak hozzá.

leaves-2694871_640.jpgSzínes falevelekből komponáljunk képeket!

A meleg őszi színeket behozhatjuk az otthonunkba ezekkel a különböző árnyalatú levelekből alkotott képekkel. Szintén nem igényel kézügyességet, azonban rendkívül mutatós a végeredmény!

8180564801_cd6ff1df5d_z.jpgÖltöztessük fel a bejárati ajtót!

Szerintem ebben az évszakban érdemes csak igazán felöltöztetnünk a lépcsőt és a bejárati ajtó előtti teret! Nem igényel túl sok cécót: pár cserép krizantém, egy-két tök, és máris elragadó hangulatot kapott a bejáratunk! A természet pedig hozzáadja a maga részét: a falevelektől, amiket idefúj a szél, lesz igazán hangulatos a bejárat, így nem is kell sietnünk az eltakarításukkal! Ügyesebbek a séták alatt összegyűjtött kincsekből összeállíthatnak az ajtóra egy szép vendégváró koszorút vagy kopogtatót!

pexels-photo-207102.jpegLegyen a lakásban is őszi hangulat!

A nappalit is feldobja egy őszi termésekből összeállított asztaldísz, de a polcokat se felejtsük el feldobni pár őszi kompozícióval! 

grapes-259862_640.jpgSzüreteljünk

Számomra nincs ősz szüret nélkül! Az érett szőlőnek és a présből folyó friss mustnak már a gondolatától is összefolyik a nyál a számban. Gyerekek számára igazi élmény! A szüreti mulatságokat se hagyjuk ki!

pumpkin-soup-2468461_640.jpgEgyünk sütőtököt mindenféle formában elkészítve!

Számomra ennek az évszaknak a szenzációja a sütőtök! Igazi ételkülönlegességeket lehet készíteni ebből az egyszerű növényből. Már nem sokat kell rá várnunk, hamarosan indul a sütőtök szezon! Jöhetnek a krémlevesek, sütemények, vagy csak egyszerűen süssük meg, és már is megvan az aznapi egészséges nassolni való. Minden gyerek szereti!

6287779866_e29bc260c8_z.jpgFaragjunk töklámpást

Faragjunk együtt a gyerekekkel lámpást, és egészítsük ki vele őszi kompozíciónkat az ajtó előtt! Nem kell megvárni vele október végét! Ez garantáltan minden kisgyermeket lenyűgöz!

chestnut-998548_640.jpgSüssünk szelídgesztenyét

Minél közelebb érünk a télhez, annál inkább vágyunk meleg ételek és italok után. Az esti meleg tea mellé süssünk ki pár szem gesztenyét, aminek isteni illata van, és nagyon finom!

Ez is érdekelhet:

Itt az ősz: turbózzuk fel gyermekeink ruhatárát

 Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is! 

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Már az Instagarmon is!

Képek:

Pixapay.com

Flickr.com

Szólj hozzá

ősz sütőtök gesztenye kincsek gyerekekkel falevelek gyerek idő Eszti-téka gyűjtsünk kincseket