2017. sze 18.

3 applikáció, amivel minden babát váró anyuka csak nyerhet!

írta: syeszter
3 applikáció, amivel minden babát váró anyuka csak nyerhet!

pregnant-735393_640.jpgA következő terhességem alkalmával ezt a 3 applikációt egészen biztos, hogy használni fogom:

smartphone-593347_640.jpgA 9 hónap

Ebből többféle applikációt is találunk. A lényege mindnek ugyanaz, azt válaszd, aminek a kezelési felülete számodra a legkézenfekvőbb! Érdemes egy ilyet letölteni, ugyanis segít nyomon követi a terhességi heteid számát. Hidd el, valóban jól jön, mert könnyű belekeveredni hányadik hétnél is járunk éppen… Megosztja veled hétről hétre, hogy éppen hol tart a babád a fejlődésében, és a várandósággal kapcsolatban is hasznos tudnivalókkal, tippekkel lát el, amikor csak szeretnéd!

A legtöbb nem kér más adatot, csak a fogantatás időpontját, vagy az utolsó menstruációd első napját, és már számol is! A számomra legszimpatikusabb visszaszámol, hogy hány hét, hány nap, hány óra, hány perc és hány másodperc van hátra a baba érkezéséig!

Már az első várandósság alatt is használtam egy hétről-hétre applikációt. Most nem rég rátaláltam egy még sokkal jobbra! Alig várom, hogy aktiválhassam a telefonomon és elkezdődjön a visszaszámlálás!

telephone-960539_640.jpgFájásmérő – contraction timer

Sokan teszik fel a kérdést: mikor induljunk a kórházba, ha jön a baba? Nyilván senki sem szeretne túl korán, vagy túl későn érkezni. De honnan lehet tudni, hogy ezek tényleg azok a fájások, és nem csak jósló fájások-e?

Ha felhívod az orvosod, azt fogja kérdezni, hogy mennyire rendszeresek, és hány percesek a fájásaid. Ma már ehhez is van egy remek applikáció! Ha érzed, hogy jön a fájás, elindítod a start gombbal, és méri a fájások időtartamát, valamint a két fájás között eltelt időt. Mi 5-6 perces fájásokkal indultunk a kórházba annak idején, és indulás előtt kb. 3 órával hívtam anyukámat, hogy szerinte ezek már az igazi fájások lehetnek-e? Ő azt mondta, hogy ha azok lennének, nem telefonálgatnék most! Később rájöttem, miért mondta ezt...baby-2692199_640.jpgBabaápolás

Ez egy zseniális alkalmazás! Segít észben tartani a baba körüli teendőket. Pár hét kialvatlanság után ez a legnagyobb segítség, amire egy anyának szüksége van! Az éjszakázás miatt összefolynak a napok, és már nehéz nyomon követni, hogy bizonyos események ma, vagy inkább még tegnap történtek. Nyomon követhetjük a szoptatások számát, idejét, és még azt is, hogy éppen melyik mellből lakott jól a kisbabánk! A fejés idejét is tudod vele mérni, így a tejszaporító fejéshez is hatalmas segítség! A lefejt tej mennyiségét rögzítheted az alkalmazásban, így láthatod ennek az alakulását is, alkalomról alkalomra. Számon tartja a pelenkák számát, tartalmát. Így nyomon követhetővé válik, hogy a baba eszik-e eleget. Az alvásidőt is méri. Ezzel nagyban hozzájárul, hogy sikerüljön tartani a napirendünket, amit így a baba igényeihez tudunk alakítani. Ez pedig segít abban, hogy a kisbabánk sokkal kiegyensúlyozottabb legyen, és a szülei felé a bizalma is könnyebben kialakuljon. Hiszen a napirendnek köszönhetően tudja, hogy mi után mi következik, és ez nagyban hozzájárul a biztonságérzetéhez! Ez azonban részünkről hatalmas odafigyelést igényel.

Ha hasznosnak találtad oszd meg ismerőseiddel is! 

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Eszti-téka az Instagarmon!

 

Szólj hozzá

újszülött szoptatás tervezés napirend várandósság applikáció szaporító fejés Eszti-téka fájásmérő