2017. okt 04.

10 ok, hogy miért legyen háziállata a gyereknek

írta: syeszter
10 ok, hogy miért legyen háziállata a gyereknek

hug-2665767_640.jpgMa van az állatok világnapja! Nem is gondolnánk, hogy mennyi pozitív hatása van annak, ha gyermekeinknek megadatik az a lehetőség, hogy állatok közelében nőjenek fel. Pár száz évvel ezelőtt ez még teljesen természetes része volt a hétköznapoknak. Ma lassan kiváltságnak számít. Ma összegyűjtöttem azokat a pozitívumokat, amik a gyermekeink fejlődésére hatnak, ha házi álltat mellett nőnek fel, és felelősséget is kapnak az állat gondozásában.

Kisfiam azóta, hogy képes önállóan közlekedni nagy figyelmet fordít a kertünkben lakó komondorunkra, Bundásra. Rendkívül nagy szeretettel és számomra meglepő figyelmességgel van iránta! De legyen szó akár a nagyszülőknél élő tyúkokról, eteti, itatja őket. Gondoskodik róluk! Megy, és hosszú időn keresztül képes a tyúkudvar kerítésénél állni, és nézni az udvar elég hangos lakóinak az életét. Már most megtanulja, hogy az állatok részei az életünknek, akikért mi, emberek felelősséggel tartozunk!beautiful-male-peacock-2363750_640.jpg

Pár hete voltunk vele állatkertben is. Egyik ámulatból esett a másikba, szaladt egyik állától a másikhoz, és örömmel mutatta nekünk, hogy, ugye, mi is látjuk! Számára maga volt a földi paradicsom! A gyerekek alapvető tulajdonsága az állatok szeretete, és csodálata. Teret kell engednünk számukra, hogy megéljék ezt a hétköznapokban is! Hadd legyen minden gyermeknek háziállata, akiről ő gondoskodhat, akinek ő lehet a gazdija - némi szülői segítséggel természetesen!  friendship-2112623_640.jpgMilyen pozitív hatásai vannak a háziállatoknak a gyerekeink fejlődésében? Íme a lista:

  1. Kutatások alátámasztják, hogy sokkal magasabb az empatikus képessége azoknak a gyerekeknek, és felnőtteknek, akik már kicsi koruktól megtapasztalják, hogy mit jelent gondoskodni egy állatról. Vagyis, mit jelent gazdinak lenni.
  2. Az így kialakult kapcsolat a későbbiekben is segítségére lesz a gyereknek abban, hogy a saját kortársaival kapcsolatot alakítson ki.
  3. Képessé válik az alkalmazkodásra.
  4. Felelősség vállalást tanul.
  5. Kutatások alátámasztják, hogy kevésbé szorongóak a kutyatulajdonos gyerekek, mint azok a társaik, akik kutyák nélkül nőnek fel.
  6. Erősebb lesz az immunrendszerük.
  7. A kutyák simogatása, ölelgetése endorfint termel, csökkenti a vérnyomást, és fájdalomcsillapító hatása is van.
  8. Vigasztal.
  9. Házi kedvenceink mellett sosem vagyunk magányosak.
  10. A kutyatulajdonos gyerekek több időt töltenek a szabadban, és többet mozognak, ami hosszútávon azt eredményezi, hogy sokkal egészségesebbek lesznek

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Pozitív hatások forrása: agraroldal.hu

 

 

Szólj hozzá

állatok háziállat gyerekekkel Eszti-téka