2019. már 16.

Mesék az interneten - kedvenceink, amik reklám nélkül is nézhetők

írta: syeszter
Mesék az interneten - kedvenceink, amik reklám nélkül is nézhetők

background-2789789_640.jpgAmióta a kisfiam elmúlt két éves, engedem neki a mesenézést az interneten. Ezt is tanulni kell, nem csak a gyerekeknek, hanem kezdő szülőknek is! Így természetesen szigorú szülői felügyelet mellett nézheti, mert akarva-akaratlanul is láthat ijesztőt a képernyőn. Sajnos a reklámok elhelyezői egyáltalán nincsenek tekintettel arra, hogy gyerekmesékbe ne tegyenek felnőtteknek szóló reklámot. De szerencsére lehet olyan mesecsatornákat találni, amikben nincsenek a mesék teletűzdelve reklámmal. 

Íme a 8 kedvenc mesénk, amik reklámmentesen is elérhetők, és még tanulhat is belőle csemeténk:

1. Mancs őrjárat 

Az abszolút kedvenc. Mondhatom, ez a modern kor legjobban sikerült meséje! Nem a gonosz és félelmetes szuperhősökre épít, hanem egy 10 év körüli kisfiúról szól, aki a kutyáival a legkülönbözőbb problémákat oldja meg, természetesen sikeresen! 

2. Pepa malac

Egy malac család mindennapos ügyes bajos dolgait dolgozza fel. Az epizódok cselekményei ismerősök a legkisebbjeink számára, így a meséből is megtanulhatja a hétköznapi dolgok működését. 

3. Bogyó és babóca 

Van még olyan, aki nem ismeri ezeket a kedves kis bogarakat? Egy rendkívül jól sikerült magyar mese sorozat. A kis bogarak mindennapjai a közösségi élet megélésére tanítják a legkisebbeket. Láthat benne gyermekünk konfliktusokat, és azt is, hogyan oldja azt meg sikeresen a mindennapokban. kelly-sikkema-266805-unsplash.jpg

4. JoNaLU

Két kis egér mindennapos kalandozása, miközben játszva tanítanak akár rajzolni, akár a jobb és a bal oldal megkülönböztetésére. Fülbemászó dallamokkal, amit utána az egész család lelkesen együtt énekelhet. 

5. Leo, az ifjú vadonőr

Ismeretterjesztő mese. A legkülönfélébb állatokat ismerhetjük meg belőle, valamint azok élővilágát, és hogy, ki vagy mi veszélyezteti az adott állat életét, élőhelyét. 

6. Louie nyuszi és a varázsecset

Ez a mese amellett, hogy kedves történeteket dolgoz fel, megtanít rajzolni. Ismeretterjesztő tulajdonsága miatt is szívesen kapcsolom be a fiamnak.mesenezes.jpg

7. Caillou

A kisfiú, akivel minden kisfiú tud azonosulni, főleg, ha van egy kisebb testvére! A hétköznapi események mellett foglalkozik a testvér-kérdéssel is. Mert, ugye, nem is olyan könnyű nagy testvérnek lenni!

és természetesen nem utolsó sorban:

8. Sam, a tűzoltó 

Sam, az igazi bátor hős, aki minden kihívásban helyt áll, vezet, bátorít, nevel. A mesén keresztül a gyerekek megismerhetik a tűzoltók nem mindennapi életét. És megtanulhatják, hogy bizony, a felelőtlenségnek komoly következménye lehet! 

Jó mesenézést nektek is! 

Oszd meg barátaiddal is!

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Eszti-téka az Instagarmon! 

Szólj hozzá

mese gyerekekkel 3 éveseknek Eszti-téka ezt nézzük 3 év alattiaknak