2019. máj 01.

5 szempont, hogy ár/érték és biztonság szempontjából a legoptimálisabb gyerekülést válaszd

írta: syeszter
5 szempont, hogy ár/érték és biztonság szempontjából a legoptimálisabb gyerekülést válaszd

baby-174840_640.jpgElérkeztünk a gyerekülés váltáshoz, és az a méret következik, ami nem maradt ránk a családból. Így nekem szegeződött a dilemma, milyen autóülést válasszak a gyereknek, ami valóban biztonságos! És egyáltalán, hogyan álljak neki a keresésének?

Megosztom veletek a tapasztalatomat: miket kellett figyelembe venni, és hogyan találtuk meg azt az ülést, ami ár/érték és biztonság szempontjából a legoptimálisabb.

1. Mikor kell cserélni ülést? Akkor kell gyerekülés cserén gondolkodni, amikor a gyermekünk feje túllóg a fejtámlán!

2. Mit kell mindenképpen figyelembe venni? Hány kiló a gyerek! Miután ez kiderült számomra, ráállítottam este fürdés előtt a mérlegre a fiamat, hogy tudjam, pontosan hány kiló jelenleg a 3 évesem.

3. Mérettáblázatban utána néztem, hogy ehhez a súlyhoz melyik kategóriát ajánlják a gyártók:

  • (0-10 kg) és 0+ csoport (0-13 kg) ez a mindenki által jól ismert babahordozó. Ezt minden esetben háttal kötjük be. Cseréjének ideje akkor érkezik el, ha a baba feje túllóg a fejtámlán.

 

  • I csoport (9-18kg): Talán a legtöbb változat ebben a kategóriában található.
  1. Rögzítése történhet: az autó biztonsági övével, vagy a gépkocsiba szerelt Isofix-szel. Ülésvásárlás előtt jó, ha tudjuk, van-e az autónkban Isofix, mert ha nincs, ne azt az ülést válasszuk, ami csak azzal rögzíthető!
  2. Fontos, ezt az ülést is lehessen menetiránnyal háttal bekötni! Gyermekünk ugyanis így van a legnagyobb biztonságban. Amíg kényelmesen elfér a lába, addig utazzon így!

 

  • II csoport (15-25 kg) és III csoport (22-36 kg):Majdnem minden esetben a gépjármű hárompontos biztonsági övét használjuk a bekötésnél. 

 

  • Ülés magasító: erről tudni kell, hogy nem nyújtanak megfelelő védelmet oldal-ütközés esetén.

4. Nézzük meg a törésteszteket! (ADAC gyerekülés tesztÖAMTC gyerekülés teszt). Véletlenül se válasszunk olyan ülést, ami nem ment át a törésteszten!

5. Ne a legújabb modellek közül válasszunk! Mi most egy 2017-es ülést választottunk. Abban az évben az teljesített legjobban a teszteken, és mivel már „nem mai darab” így az ára is sokkal kedvezőbb ,mint egy ugyanolyan adottságokkal rendelkező 2018-as gyártmányú ülésé.

Oszd meg másokkal is! 

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Kíváncsi vagy ki van a blog mögött, kövess az Eszti-téka Instagram oldalán!

 

 

 

 

Szólj hozzá

biztonság utazás praktika tervezés gyerekülés Tippek Eszti-téka utazikacsalád