2020. okt 23.

Mi lesz veletek, Bloggerek?

írta: syeszter
Mi lesz veletek, Bloggerek?

fb_img_1603454029039.jpgAz első megrázkódtatáson, amit az Index átalakulása okozott, talán pont túljutott a blogger társadalom, amikor a héten újabb sokként érte őket a hír: megszűnik a Cafeblog.

Hogyan tovább? 

Okokat nem tudunk, találgatások vannak, a hivatalos közlemény pedig ennél nem több: 

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik.

Blogposztot írni nem lehet rajta.

Kérünk, olvasd el az új felhasználási feltételeket!

Természetesen minden blogger tisztában van azzal, hogy ők csak albérlők a blogszolgáltatók felületein, de erre nem számított, és nem volt felkészülve senki, hogy egyszer tényleg megtörténik, hogy felmondják az „albérletet”.

De nincs mese, aki eddig a cafeblogon blogolt, annak kevesebb, mint három hónapja marad összecsomagolni a blogját, és átköltöztetni máshova.question-mark-1872634_640.jpg

Milyen lehetőségei maradtak a bloggereknek?

1.  Átköltöznek egy másik blogszolgáltatóhoz:

Ezek közül hadd említsem most a blog.hu-t, a többinél, ha jól tudom, nincs kiemelésre lehetőség.

Előnyei:

  • ha a Cafeblogon kiemelték a posztjaikat a címoldalra, jó eséllyel kerülnek ezen a felületen is kiemelésre, így továbbra is érkeznek olvasók a blogjukra.

Hátránya:

  • Továbbra is albérlők maradnak egy blogszolgáltatónál, és bármikor újra megtörténhet, hogy felmondják a szerződést, és költözhetnek újra.

2. Saját domaint vásárolnak, és így indítják újra blogjukat:

Előnyei:

  • Többet nem függenek senkitől. Senki sem dönthet a fejük fölött.

Hátrányai:

  • Egy saját domaines blognak vannak költségei.
  • Olvasók tekintetében pedig CSAK akkor érnek el látogatottságot, ha ügyesen menedzselik a blogjukat, jól használják a Seo-t, hogy a Googleből az olvasók megtalálják őket, és valóban jó tartalmakat írnak, mert csak akkor lesznek visszatérő olvasóik. 

Téged is érint?

Bármelyiket választod, tudd, hogy létezik egy oldal, a Miadele.com, ami erősíti az imént említett két opció előnyeit és csökkenti a hátrányokat!

Csatlakoz te is a Miadéle női blogger közösséghez:

  • Regisztráció után hozz létre a felületen belül egy saját oldalt, ahol a már megírt blogbejegyzéseid linkjét meg tudod osztani. A posztjaid ezután azonnal megjelennek a címoldalon, és még aznap kikerülnek a Miadéle Facebook oldalára is.
  •  Mivel a Miadélen  linkbejegyzések készülnek, tehát nem a poszt szövegét másolod be a felületre, hanem csak a posztod linkjét, emiatt az olvasó a blogfelületeden fejezi be az olvasást ezzel növelve a blogod forgalmát is.
  • A linkbejegyzések mellett van lehetőség sima poszt írására is, tehát nem feltétlenül szükséges saját blogfelület, blogolhatsz a Miadélen is, úgyanúgy megjelenik a posztod a címlapon és a facebook oldalon is.
  • Amennyiben az olvasók lájkolják bejegyzésed, napokig a főoldal érdekes rovatában láthatod viszont az íásodat!  
  • Az elmúlt hónapok alatt közösség épült a boggerekből, akik egy Facebook csoportban gyűltek össze, és egymást segítve és támogatva működnek. Havi egy webináriumot szerveznek, hogy ezzel is segítsék egymás munkáját, fejlődését és az olvasókhoz való eljutást.

Legyél te is a Miadele közösség tagja! Itt tudsz belépni a csoportba

Szólj hozzá

blog blogger Eszti-téka