2021. ápr 01.

Terítéken a nőiességünk

írta: syeszter
Terítéken a nőiességünk

dsc_1228_2.jpgTe mennyire érzed összhangban önmagad a benned élő nővel?

Ma egy olyan problémáról hoztam nektek posztot, amivel tudom, hogy sokan küzdünk, és nem biztos, hogy könnyen megtaláljuk belőle a kivezető utat. De megmutatom a megoldást is, ami Neked is segítséget adhat, ha nyitott vagy a változásra!

Számomra hosszú volt az út, amíg megtaláltam az összhangot önmagam és a nőiességem között. Kamaszként nem tartottam magam túlságosan szépnek. Hosszú önismereti út vezetett odáig, amíg körülbelül harminc éves koromra eljutottam az önelfogadásig, és így képes voltam megtalálni azt, ami szép és értékes bennem.  

De ahogy ez lenni szokott, a gyerekekkel együtt megérkezett a teljes változás.

Szétnyílt a hasizmom, és mindkét terhességem sok-sok új plusz kilót hagyott maga után. A ragyogás megszűnt, a szépség elillant, a hétköznapokba beleszürkültem.

A vágy viszont mindig megmaradt bennem, hogy újra összhangban legyek önmagammal, hogy ne csak a férjem szájából halljam újra és újra, hogy higgyem el, szép vagyok, hanem a tükör előtt állva, az a bizonyos belső hang is ezt mondja.

És így, a negyvenes éveim előszobájában újra szembetaláltam magam azzal, hogy nem lelem az összhangot bennem levő nővel. Ezért újra elindultam, hogy megkeressem. Ezen az úton érkezett segítségemre Ladányi Beáta, aki a Charmina alapítója - párkapcsolati coach, bejegyzett mediátor, integrál tanácsadó, stílustanácsadó és stíluskommunikátor és nem utolsó sorban az Elegancia a gyöngyökön túl című könyv írója.3.JPG

Amikor Bea könyvét először a kezembe vettem, az volt az első gondolatom, hogy ez milyen szép! A könyv minden porcikája a nőiességet sugározza. Szívderítő élmény olvasni, nem csak a tartalma miatt, hanem az esztétikai élmény miatt is. Olvasása közben abszolút az az érzésem volt, hogy Bea tudja, érti, mivel küzdenek a nők, és látszik, hogy benne már mindez letisztult, a helyére került. Nem üres fecsegés mindaz, amit leírva megoszt velünk.5.JPG

Megismerve az életútját, már nem csodálkoztam mindezen, hiszen amin keresztülment, és ahonnan felállt, abszolút tiszteletet érdemel.  

Bea testi kéz hibával született, ami rányomta a bélyegét gyerekkorára és fiatalkorára egyaránt, hiába volt otthon mindenkinek a szeme fénye. Első házassága hiába indult mindent elsöprő szerelemként, végül rémálommá vált. Férje testileg-lelkileg bántalmazta, és amire nagy nehezen kiszabadult ebből a kapcsolatból, egyaránt romokban hevert az önértékelése és az önbecsülése.  

Végül talpra állt és elkezdett tanulni. Egyrészt, hogy megértse, hogyan történhetett mindez meg vele, másrészt, hogy segíteni tudjon másokon. Rengeteget foglalkozott önismerettel, önkifejezéssel, majd a sok belső munka után elindult a külső változás útján is, és ez hozta magával végül a stílustanácsadói irányt az életébe.dsc_1358_2.jpg

Ma vállalkozóként lányával közösen dolgoznak, és azt a küldetést tartják szem előtt, hogy segítsenek nőknek abban, hogy megtalálják önmagukban a szépet, még akkor is, ha az életük tragédiákon vezet keresztül, legyen szó egy mell eltávolító műtét miatti csonkolásról, vagy bármilyen balesetről, ami nyomot hagyott.

Bea célja nem kevesebb, minthogy minden nő harmóniába kerülhessen önmagával.

„Elkezdenek magukra más szemmel nézni a tükörben. Ez magabiztosságot ad a nőknek, és ez a párkapcsolatukra, a munkahelyükre, a vállalkozásuk sikerességére is kihat.”

A stílustanácsadás Beával nem csak a külső jegyek megvitatásáról szól, hanem egy belső utazásról is. Hisz abban, hogy kívül-belül van min dolgoznunk önmagunkon, és ő ebben a munkában végigkíséri azokat, akik felkeresik őt.

„Teret nyitunk a belső munkára a hozzánk érkezőknek, és mindenki annyit tesz bele, amennyit szeretne.”

Vállalkozásuk pedig azzal teljesedett ki, hogy elindították saját kollekciójukat. Ők is szembesültek azzal, hogy mivel a legtöbb nő nem konfekció méret, így nehezen talál magának megfelelő ruhadarabokat az üzletekben. Ez indította el őket azon az úton, hogy saját ruhamárkát hozzanak létre. De miután elkészültek a saját szabásmintáikkal, még nem végeztek a feladatukkal, mert  aztán ezeket mindenkire személyre szabottan ráigazítják.

„Azért mert divatos, ne vedd meg! Csak azt vedd meg, ami neked szabásvonalában és anyagában is jó, és nem mellesleg időt álló.”

charmina_kollekcio_1a.jpgHogy nekem mit adott Bea könyve és a vele való beszélgetés?

„A nők változása olyan, mint egy hosszú utazás. Az első erőteljes változás akkor van,  amikor anyákká válnak, de maga a belsőnk, a személyiségünk, hogy mit gondolunk magunkról, az is változik. Ezt jó, ha leköveti a stílusunk.”

 charmina_kollekcio_3_2.jpgA gyakorlati tanácsok, és praktikák mellett megerősítést kaptam ahhoz, hogy jól látom, érzem, hogy hol a hiba. A női test átalakul a várandósság hónapjai alatt, és bizony soha többé nem lesz már olyan, mint volt. De ez is én vagyok. Attól, hogy vannak plusz kilók, még lehet szépnek lenni, és - bár az életmódváltásnak hála, szépen lassan kúszik lefelé a számuk - nem kell arra várnom, hogy majd mínusz 10 kiló múlva elégedett leszek, mert a szépség valójában belülről fakad. Önmagunk szeretetének és elfogadásának nem lehet feltétele a testünk állapota.

És itt az ideje, hogy meglássuk, mekkora szerepe van ebben a médiának. A legtöbb nő testkép zavarral küzd, és olyan megjelenésre vágyik, ami valójában tejesen életidegen. Nem attól leszünk szépek, ha megfelelünk a kor divatelvárásainak, hanem attól, ha önmagunkkal harmóniában élünk, és megtaláljuk a saját stílusunkat.

Tehát erre bíztatlak most én is benneteket, találjátok meg a saját stílusotokat, mert akkor teljesen mindegy, hogy mit hoznak a trendek, nem akartok azoknak megfelelni, mert valójában nem is kell!

Szívem szerint minden nőnek kötelező olvasmányként adnám a kezébe Bea könyvét, hogy felszabaduljon az alól a nyomás alól, amit a divatdiktátorok a médián keresztül árasztanak a nőkre, amivel azt üzenik, hogy csak akkor leszel szép és sikeres, ha ilyen vagy olyan vagy.

Szabadulj ki ezek bűvköréből és kezdj el önmagad lenni.  

Bea elérhetőségei:

Charmina

Elegancia a gyöngyökön túl című könyve

Stílustanácsadás 

Facebook csoportjához, pedig kattintsatok IDE

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, akkor köszönöm, hogyha megosztod másokkal is, akik számára segítséget nyújthat a benne szereplő tartalom. 

Szeretettel: Eszti

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Kíváncsi vagy ki van a blog mögött, kövess az Eszti-téka Instagram oldalán!

De már a Pinteresten is megtalálsz :) 

Szólj hozzá

nőiesség Eszti-téka inspiráló-nők