2017. júl 14.

Kimozdulnátok a gyerekekkel a hétvégén, de nem tudod merre menjetek? 5 tipp a hétvégére!

írta: syeszter
Kimozdulnátok a gyerekekkel a hétvégén, de nem tudod merre menjetek? 5 tipp a hétvégére!

family-591579_640.jpgHétvégi programot keresel? Kimozdulnátok a gyerekekkel a hétvégén, vagy pár napra, de nem tudod hova érdemes menni ennyi idős gyerekekkel? Számtalan kérdés felmerül egy szülőben ilyenkor. Ha még pelenkás, hol tudom tisztába tenni, hol tudom megetetni? Mi érdekli, mi tetszene neki is? Mi ezeken a helyeken jártunk mostanában! Volt köztük, ami jó választás volt,  és volt, amivel mellé fogtunk.

Gödöllői kastélyhungary-170265_640.jpg

Régi vágyam volt megnézni a Gödöllői kastélyt, de sajnos be kell látnom, hogy egy másfél évessel nem volt a legjobb választás. Őt még nem nyűgözte le annyira, mint engem, de a férjemnek hála, ő vállalta azt, hogy szaladgál a gyerek után, én pedig nézelődhettem.

Ha 1 év alatti gyermeketek van, vagy már legalább óvodás, akit lenyűgöz a gyönyörű hangulat, akkor jó szívvel ajánlom. Babakocsit nem lehet felvinni a kiállítás emeletére, azonban a kastély biztosít babahordozó eszközt, amiért nem kell külön fizetni, sőt a ruhatárban hagyott babakocsiért sem számoltak fel plusz költséget! Pelenkázási lehetőség a földszinten a mozgássérült mosdóban van. Tiszta, kulturált körülmények között. Így ott meg is tudtam szoptatni Noelt.

Budapest Tropicarium20170617_120446.jpg

Bár állatkertbe készültünk, de a kiszámíthatatlan időjárás miatt végül a Tropicarium mellett döntöttünk. Ideális választás volt a másfél évesünknek! Talán jobb is, mint ha az állatkertbe mentünk volna! Lenyűgözték az itteni állatok. Örömében nagyokat kurjantgatott, és amire a sok ingertől elfáradt volna, már a végére is értünk.

Pelenkázási lehetőség szintén van, mivel a Tropicarium egy nagy plázában kapott helyet, így elég sok opció van arra, hol cseréljünk a babán pelust, ha éppen esedékessé válik. Korosztálytól függetlenül bárkinek ajánlom. A tömegre azonban fel kell készülni. Rengetegen voltak!

Egerhungary-342864_640.jpg

Múlt hétvégén Egerben voltunk. A Püspöki palotához Noel még szintén kicsi volt. Őt a kiállítás még annyira nem érdekelte, a kiállító termekben lévő kihúzható és visszatolható fiókok viszont annál jobban! Nekem szintén nagyon tetszett, de ha gyerekekkel utazunk, akkor ismét az óvodás vagy a fölötti korosztállyal ajánlom családok számára a palota megtekintését. Pelenkázási lehetőség ismét volt a földszinten a mozgássérült mosdóban. Tiszta és kulturált. Babakocsival van lehetőség lift használatára, ha valaki még nem rohangáló gyerekkel, hanem kisebb babával vág neki a kiállításnak.

A Bazilika tetszett Noelnek is. Ügyesen nézelődött. Lenyűgözte a hatalmas tér, a freskók a kupolán. Örülök, hogy oda bementünk vele!

A marcipán múzeum, mivel nem túl nagy, és szép színes, még Noelnek is elnyerte a tetszését, így az jó választás volt, hogy megnéztük!

Sajnos a vár sem ennek a korosztálynak való, de szerencsére oda pont az alvás idejében érkeztünk, így a kiállítás egy részét úgy tudtuk megnézni, hogy ő bekésen aludt a babakocsiban. A várudvar egy jelentős része kavicsos, így ott nehéz volt áttolni a babakocsit.

Pelenkázási lehetőséget a vár mozgássérült mosdójában, illetve a plázában találtunk, de azt kell, hogy mondjam, a plázában kialakított pelenkázó hagy némi kívánni valót maga után. És akkor még szépen fogalmaztam...

Lillafüred20170519_154931.jpg

Csodálatos, és mind hármunknak nagyon tetszett! Amikor ott jártunk, éppen virágba volt borulva minden! Noelnek természetesen a játszótér tetszett a legjobban. A függőkert babakocsival is végigjárható, és a kisvasútra is érdemes felülni a gyerekekkel. A tó körül is jól esett a séta. Nagyobbakkal érdemes a barlangtúrán is részt venni. Mi ezt Noellel nem vállaltuk be. De Lillafüredet szintén minden korosztálynak ajánlom! Kicsiknek, nagyoknak egyaránt jó kirándulási úti cél.

Tatatata-2108641_640.jpg

Egyéb elfoglaltság miatt utaztunk Tatára, de gondoltuk, ha már itt vagyunk, akkor nem hagyjuk ki, hogy kicsit körülnézzünk! A várat itt csak kívülről néztük meg. A tópart viszont gyönyörű! Ha természetbe vágyunk, ahol a jó levegőn lehet sétálni, és közben gyönyörködni, akkor érdemes felkeresni a Tatai tavat, és elidőzni egy kicsit ebben a csodálatos környezetben!

Hasznosnak találtad a cikket? Nyomj egy lájkot, és oszd meg barátaiddal!

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

További képe az Instagarmon

 

Szólj hozzá

utazás tervezés Eger Lillafüred Tata Tropikárium Eszti-téka utazikacsalád Gödöllői kastély