2021. ápr 22.

Így spórolj a hiteled futamidején akár 5 millió forintot

írta: syeszter
Így spórolj a hiteled futamidején akár 5 millió forintot

financing-3536755_640.jpgMa egyre kevesebben engedhetik meg maguknak azt, hogy hitel felvétel nélkül vágjanak bele a saját otthon megteremtésébe. Tudtad, hogy ha független hitelügyintéző bevonásával indulsz neki a hitel felvételnek, sokkal jobb ajánlatot kapsz, mintha az utcáról sétálsz be egy bankba?

Babus Edina független hitelszakértővel beszélgettem.

Edina éveken keresztül dolgozott vezető hitelbírálóként és csoportvezetőként a Budapest Bank leányvállalátánál. Azonban édesanyaként, két pici gyerek mellett már nem akart napi tíz órákat távol tölteni otthonától, így nagy levegőt vett és belevetette magát a vállalkozói létbe, és már tizenkét éve mások szolgálatába állította tudását. Ebben legnagyobb támasza férje, akivel együtt dolgoznak immár a családi vállalkozásukban. Hiába a 2008-as válság, hamar kideült, hogy az ő tudására és támogatására kifejezetten igénye van az embereknek. A vállalkozással kapcsolatos kezdeti bizonytalanságai és félelmei hamar  elillantak, mivel rövid időn belül azt vette észre, hogy elérhetőségét kézről kézre adják egymásnak az ügyfelei, és ez a folyamat a mai napig töretlen. 

Mit jelent az, hogy valaki független hitelszakértő?

Vannak függő hitelesek (ők csak egyetlen bank termékeit értékesítik) és vagyunk mi, akik függetlenek. Nekem minden bankkal van szerződésem, így az ügyfeleimnek a teljes banki kínálatot be tudom mutatni. 

Az ügyfél szempontjából pedig ennek az az igazi előnye, hogy rengeteg időt spórol meg azzal, hogy nem neki kell végigjárnia pénzintézeteket és bekérni minden információt, ami alapján dönt. Valmint van olyan szerződésem, amivel ha rajtam keresztül veszi fel az ügyfél a hitelt, sokkal kedvezőbb kamatú hitelt kap, mintha csak besétálna a bankfiókba. Ha számszerűsítjük, ez a hitel futamideje alatt akár 3-5 Millió forintot is jelenthet.

És ez miért van így?

 A bankoknak érdeke, hogy én hozzájuk vigyem az ügyfeleket. Számukra is rengeteg előnnyel jár ez: kompletten kitöltött és hiánytalanul összeállított anyagot vesznek át tőlem, így a fióki ügyintéző munkáját is megkönnyítem. Ma már az ügyfelek kétharmada közvetítőn keresztül érkezik a bankokhoz hitelfelvétellel kapcsolatban.

Jelenleg tényleg túlterhelt a banki rendszer, mert nagyon sokan kivártak a január elején életbe lépő változások miatt. A bankfiókon keresztül önállóan indított igénylés esetén is lassabb az ügyintézés, az én ügyfeleim hitelei viszont ennek ellenére pörögnek.

mortgage-5266520_640.jpg

Mi a tapasztalatod, mennyire tudatosak az emberek, ha hitelfelvételről van szó?

Azt látom, hogy ma már egyre tudatosabbak. Ennek ellenére, még mindig sokan azt gondolják, ha egy banknál vannak évek óta, akkor az a hitellel kapcsolatban is jó lesz nekik, és nem néznek körül a többi pénzintézet hitelei között így hosszútávon sokkal drágább hitelt vesznek fel.

És hogy néz ki a gyakorlatban veled a munka az ügyfelek számára?

 Az én szolgáltatásom mindenki számára teljesen ingyenes, hiszen nekem a bank fizet jutalékot a folyósított hitelek után.

Minden esetben nulladik lépésként készítek előminősítést, lefuttatom az összbanki kalkulátort. Ennek eredménye az, hogy látom: az ügyfél paraméterei alapján melyik banknál milyen feltétellel juthat hitelhez. Mindig az ügyfél adottságaihoz keresem a hitelt. Így a végén, amikor az ügyfél meghozza a döntést egy hitel mellett, pontosan tudja, hogy mit vállal azzal, hogy aláírja a szerződést. Nem éri később sem meglepetés. Vagy ha felkeres egy házaspár, hogy megtalálták álmaik otthonát, akkor én összeállítom a finanszírozási tervet, megmutatom, hogy milyen támogatásokkal és hitellel tudják megvalósítani a vásárlást.

Az én célom mindenképpen az, hogy az ügyfelek számára a legbiztonságosabb legyen a hitel, és hogy a legjobbat adjam neki. Nekem így nyugodt a lelkiismeretem. És ennek köszönhetem azt, hogy folyamatosan el vagyok látva munkával, mert tovább ajánlanak egymásnak, és ez egyértelműen a munkámmmal való elégedettség viszsajelzése a számomra, hogy jól csinálom, jó úton járok.

Edina weboldalán is még rengeteg hasznos információt találtok.

Facebook oldala Babus Edina hitelszakértő 

Facebook csoport, ahol tájékozódni tudtok: CSOK + Hitel hasznos infók szakértőtöl 

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, akkor köszönöm, hogyha megosztod másokkal is, akik számára segítséget nyújthat a benne szereplő tartalom. 

Szeretettel: Eszti

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Kíváncsi vagy ki van a blog mögött, kövess az Eszti-téka Instagram oldalán!

De már a Pinteresten is megtalálsz :) 

 

Szólj hozzá

spórolás pénztárca barát Eszti-téka pénzügyi szokásaink inspiráló-nők