2017. már 12.

Az 5 kedvenc filmem az anyaságról, érzelmekről, és az összetartozásról

írta: syeszter
Az 5 kedvenc filmem az anyaságról, érzelmekről, és az összetartozásról

edesek-1.jpgKi ne szeretné a jó filmeket?! Itt van a kedvenceimből egy kis válogatás. Jó mozizást!

Férjhez mész, mert azt mondtam (2007)

Ez a film még szingliként lett az egyik kedvencem. Nem is tudom, hányszor néztem meg! Az életérzéssel, hogy körülötted mindenki férjhez megy, csak Te vagy annyira szerencsétlen, hogy nem találod az igazit, teljesen tudtam azonosulni. A családom aggódott is értem, és ez a mondat akár nálunk is elhangozhatott volna, mert a szüleim számára nem volt elfogadható, és nem értették meg, hogy nincs kihez. Nekik már teljesen mindegy lett volna, hogy ki a leendő férj, csak mennyek férjhez és kész!

Majd valamelyik este a férjemmel azon gondolkodtunk, nézni kellene valami könnyed filmet. Azonnal eszembe jutott a nagy kedvenc, mert együtt talán még nem is láttuk. Anyaként egészen más szemmel néztem. És egy gondolat szöget ütött a fejembe: „Az anyaság egy életen át tartó viszonzatlan szerelem”. Mert az anya részéről sosem ér véget az a felfokozott szeretet, míg a gyerek részéről teljesen átalakul.

Szóval, ha szingli vagy, azért nézd meg, ha pedig anya, akkor azért, mert bizony tudni kell elengedni, és van az a pont, ahol már a felnőtt gyerekünk életébe nincs jogunk beleszólni, még ha mi jobban is tudjuk mint ő. Ha másért nem is, hát azért, mert azt mondtam! A képre kattintva indul a film!

ferjhez-mesz-mert-azt-mondtam-2007-online_1.jpgForrás: Mozicsillag.cc

Bridget Jones babát vár (2016)

Aki szerette és látta, vagy olvasta Bridget Jones naplóját, annak kötelező megnézni a harmadik részt is! Bridget hozza a formáját, és természetesen a babavárása sem egyszerű és bonyodalom nélküli. Hiszen nem tudni, a szíve alatt hordott magzatnak ki is az apukája. A két jelölt közül pedig mindkettő megtesz mindet, hogy kiderülhessen, tőle fogant az a pici, parányi élet. Így Bridget képtelen választani az apa jelöltek közül, melyikkel is szeretné leélni az életét. Mark Darcy pedig változatlanul talpig úriember és a legkilátástalanabb helyzetben ismét megmenti Bridget Jonest! A film eleje elég nehézkesen indul. Már legalább egy fél óra eltelt, amikor azt éreztem, hogy most ragadott magával a film. Onnantól pedig nem unalmas, jobbnál jobb poénok, kellemes humoros fordulatokkal tűzdelt. Egy kellemes, könnyed film egy unalmasnak induló estére! A képre kattintva indul a film!

886380_33.jpg

Forrás: PORT.hu

Élj és boldogulj! (2006)

Ez egyáltalán nem nevezhető könnyed filmnek. Az afrikai menekült táborból indul a cselekmény, ahonnan egy anya elküldi a fiát egy másik nővel, akinek van lehetősége elhagyni a tábort és Izráelbe utazni a Mózes mentőakciónak köszönhetően. Élj és boldogulj, ennyit mond a fiának búcsúzóul, és nem enged a gyerek könyörgésének. Az anyja tudja, azzal teszi érte a legtöbbet, ha elküldi, mert esélyt kap egy jobb életre. Erről az életről szól a film. Veszteségeken keresztül vezet a kisfiút útja egy Izráelben élő családhoz, akik örökbe fogadják, de megérteni sosem sikerül nekik teljesen, mert a titok, ami a kisfiú magával hozott elválasztja azoktól, akik szeretni próbálják őt! A film csodálatosan bemutatja egy gyermek ragaszkodását az édesanyjához, mert ő valójában egész életében nem vágyik semmi másra, csak hogy még egyszer láthassa őt! Mert az összetartozás az örök érvényű anya és gyermeke között, és történjen bármi, egy gyermek mindig ragaszkodik és kötődik az édesanyjához! Megható film a szeretetről és a ragaszkodásról! A képre kattintva indul a film!eljesboldogulj1_400.jpg

Forrás:http://www.szombat.org

Édesek és mostohák (1998)

Szintén nem egy könnyed film, de számomra örök kedvenc, amit nem tudok megunni. Azonban még sosem sikerült sírás nélkül a végére érnem. Úgyhogy előre készíts magad mellé papírzsepit, mert ezt kizárt, hogy sírás nélkül végig nézed!

Az anyáról, aki a tökéletes anya, kiderül, hogy halálos beteg. A volt férj, vagyis az apa új párja pedig mindennek nevezhető, csak éppen megfontolt, megbízható anyapótléknak nem, azonban nincs választása, át kell venni az édesanya helyét a gyerekek életében. Szeretem ebben a filmben azt a fordulatot, hogyan változik meg az anya hozzáállása az új élettárshoz, amikor megtudja, hogy nincsen sok ideje hátra és bármit is gondol Elizabeth-ről, rá kell bíznia a gyerekeit, és segítenie kell neki, hogy felnőhessen a feladathoz. A rivalizálás helyét átveszi az egymásra utaltság. Egy igazán remek film az anyai szeretetről! A képre kattintva indul a film!edesek-1.jpg

Forrás:http://media-addict.hu 

Ütős játék (2005)

És végül egy kellemes és izgalmas film. Ezt pár hete láttuk a férjemmel, és mindkettőnket magával ragadott! Ez szerintem megint egy olyan  film, amit mindenkinek látnia kell! Az igaz történeten alapuló alkotás bemutatja, hogyan lesz a munkásosztálybeli család fiából a legnagyobb golfjátékos. Szokták mondani, hogy minden sikeres férfi mögött egy asszony áll: hát itt az édesanya, aki teljes mellszélességgel áll a fia mellett. Ő az, aki hisz a fiában, aki támogatja, aki végig mellette áll, és izgul a gyermeke sikeréért. Reményt ad a fiának, hogy igenis elérheti az álmait. És velük szemben áll az édesapa, aki próbálja a földön tartani mindkettő szárnyalását, erősen hangsúlyt adva a realitásnak, hogy az ő fia sosem fog az elit osztálybeliek közé tartozni, sosem fogják maguk közé fogadni. Semmi mást nem akar, csak a fiát megkímélni a csalódástól. Mind két szülő a gyerek érdekét tartja szem előtt, csak mindkettő a maga módján. (sajnos nincs fent a neten!)utos_jatek_4.jpg

Forrás: filmtrailer.hu

 

Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani! :)

 Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Kíváncsi vagy ki van a blog mögött, kövess az Eszti-téka Instagram oldalán!

Szólj hozzá

anya tervezés érzelmek Bridget Jones Édesek és mostohák Eszti-téka film-ajánló Férjhez mész Ütős játék Élj és boldogulj