2017. már 22.

Allergiától szenvedsz? Ezeket az applikációkat, neked is ismerned kell

írta: syeszter
Allergiától szenvedsz? Ezeket az applikációkat, neked is ismerned kell

smartphone-1894723_640.jpgTudtad, hogy a mobilod is hasznos segítő társad lehet abban, hogy milyen ételeket fogyaszthatsz és mit nem, ha ételérzékenységgel, vagy ételallergiával nézel szembe? Hadd mutassak be pár appot dióhéjban, ami a Te mindennapjaidat is megkönnyítheti!

ALL i CAN EAT - Ételérzékenységi lista

Ha te is laktóz-, fruktóz-, hisztamin-, glutén-, szorbitol- vagy szalicilsav érzékenységgel küzdesz, akkor nagyon fogod szereti ezt a mobil appot, ami az egyéni tolerancia szintedhez igazodik! Az egyszerűség kedvéért színekkel is jelöli, mi az, amit szabad és mi az, amit nem szabad fogyasztanod. Személyre szabható beállítások vannak benne, amikben megadhatod mire vagy érzékeny. Kiválaszthatod a kívánt nyelvet, az opciók között megtalálod a magyart is. És ezután nincs más dolgod, mint a kategóriákban megnézni, hogy az adott élelmiszert, adalékanyagot, fűszereket, italokat, édesítőket fogyaszthatod-e vagy sem? imac-606765_640.jpg

Ételnapló

A gasztroenterológus azt kérte, vezess étkezési naplót? Használj hozzá mobil applikációt! Ehhez talán a legalkalmasabb ez az applikáció. Hiszen ezzel könnyedén nyomon tudod követni mikor, mit eszel. A beépített adatbázisba már több ezer élelmiszer feltöltésre került, továbbá lehetőséged van bővíteni is a saját speciális igényeiddel is az élelmiszer listát. Lehetőséget biztosít arra, hogy beállítsd saját céljaid, amikről heti jelentést kérhetsz, így nyomon tudod követni étkezési szokásaid. Fogyni, vagy hízni szeretnél? Ebben is számíthatsz rá. 160g-os diétát tartóknak is segítség lehet! Szintén magyar nyelvű alkalmazás.

 

Food Allergies

Tojás, tej, szója, hal, rákfélék, földimogyoró, csonthéjasok, glutén. A 8 leggyakoribb allergiát okozó étel. Szeretnél többet tudni az ételallergiáról, az intoleranciáról, a kiváltó okokról, a tünetekről, kezelésről, arról, hogy mi van mindennek a hátterében, és hogyan lehet vele élni? Választ keresel a kérdéseidre? Információra, tudásra van szükséged? Akkor ez a te applikációd! Sajnos csak angol nyelven érhető el.

iphone-410314_640.jpg

 Yummly Recipes

Ha szeretsz főzni, ez az alkalmazás neked készült. Több ezer recept közül válogathatsz (nem csak ételallergiásoknak szánt recepteket találsz az adatbázisban), és minden recepthez fényképes illusztráció is tartozik. Ha megtetszik egy recept, a hozzávalókat könnyedén a bevásárló lista funkcióhoz adhatod, és már indulhatsz is bevásárolni a szükséges hozzávalókat. A receptek között számos rendezési lehetőség áll rendelkezésünkre, így például allergének alapján is rendezhetjük a benne található recepteket! Az applikáció nyelve angol.

Ételallergiával kapcsolatos cikkeket ITT találsz.

 

További tartalmakat találsz a Facebook oldalamon!

Szólj hozzá

tervezés mobil app táplálék intolerancia Eszti-téka ételallargia