2017. aug 03.

Van-e ideális helyzet, állapot a testvér érkezésére? Érvek és ellenérvek….

írta: syeszter
Van-e ideális helyzet, állapot a testvér érkezésére? Érvek és ellenérvek….

life-862967_640.jpgMire nem jó egy nyaralás! Kiszakadva a négy fal közül, és kicsit fellélegezve a mindennapok szürkeségéből, megfogalmazódott bennem a vágy: jöhet a következő baba!

A férjem már rég kész lett volna erre, de én hallani sem akartam róla. Ha bárki rákérdezett, menekültem, és szépen lassan leszokott mindenki a környezetemben arról, hogy ezt a témát feszegesse. Majd jöttek az érveim, amik teljesen stabilan állták a helyüket. Magamat mindenképpen sikerült velük meggyőznöm, miért is nem születhet meg még a következő baba.

Most azonban a vágy, hogy újra babát várhassak, elkezdett gyökeret ereszteni!  Talán már hetekkel, hónapokkal ezelőtt szépen lassan, mondhatni alattomosan belopakodott a gondolataimba, majd átvette az uralmat az érzéseim felett, és a héten kimondtam a férjemnek: akarok még egy gyereket!brothers-457237_640.jpg

Érvek:

A héten volt a szülinapom. Úgy tűnik, 30 fölött már az ember lányát megviseli az évek múlása. Annak idején a házasságkötésünkkel kapcsolatban egyetlen dologhoz ragaszkodtam körömszakadtáig: még 30 évesen akarok férjhez menni! Ezzel csak egy gond volt, már betöltöttem a 30-at, amikor a férjemmel megismerkedtünk… De hála Istennek, mindkettőnk számára egyértelmű volt, hogy a másikkal akarjuk összekötni az életünket! Így hát a lánykérés sem váratott sokat magára, utána pedig gyorsan kitűztük az esküvő időpontját, amire végül egy héttel a 31-ik születésnapom előtt került sor! Ezzel persze egy kicsit sikerült magamat becsapnom, és azóta okoz némi képzavart, hogy akkor most hány éves is vagyok... De sajnos idén tudatosult bennem ismét az életkorom: átléptem a 34. életévemet, és bele léptem a rettegett 35-be!  Ez sok mindent befolyásol. Úgy érzem, egy évem maradt arra, hogy szüljek még egy gyermeket. Nem akarok az esetleges kompilációkkal, a szigorú és ijesztő kötelező vizsgálatokkal szembe nézni. Inkább jöjjön a baba most, még mielőtt átlépek a kritikus 35. életévembe!

Ami Noelt illeti, ő egyre nagyobb, önállósodik. Nagyon jó természetű, szófogadó, abszolút jól alkalmazkodik minden helyzethez. Szerintem jó, ha nem sok a korkülönbség a testvérek között. Ráadásul Noel igényli a gyerekek társaságát! Akármerre jártunk mostanában, nem okozott számára problémát még az sem, ha esetleg a körülötte lévő gyerekek más nyelven beszéltek.  Azonnal kapcsolatba lépett velük! Játszott, kommunikált, barátkozott. És annyira aranyos, amikor megkérdezzük tőle, hogy jó lenne-e, ha lenne még egy kisbabánk, mindig lelkesen bólogat!

És az anyagiakról se feledkezzünk meg! Ha Noel betölti a második életévét már csak GyES-t kapok. Ezt a részét, gondolom, nem kell magyarázni, mit is jelent. Ha visszamennék dolgozni, akkor nem tudom, rászánnám-e magamat még egyszer arra, hogy kiessek a munka világából. Vagy amire visszailleszkednék, addigra jöhetnék újra GyED-re. Ha egyáltalán visszavennének úgy dolgozni, hogy tervezzük a másodikat.brothers-457234_640.jpg

Ellenérvek:

Változatlanul nincsen segítségem. Ketten vagyunk a férjemmel, rokonok az ország másik felében. Nem nagyon van kit ugrasztani, ha baj van. Azonban meg kell látnom azt is, hogy a gyülekezetünkből már jó páran felajánlottak segítséget, csak olyan nehéz elfogadni. Ezért úgy tűnik, ez igazából csak kifogás…

Noel még mindig nem alussza végig az éjszakákat. Hol jobbak, hol rosszabbak az éjszakáink. A fogzás és a frontok azok, amik még mindig nagyon megviselik az éjszakai alvását - és így az enyémet is. Fáradtan neki vágni, hát – nagy kihívás! (Viszont ha hamar jön a kistesó, akkor összességében hamarabb túljutok a nem alvás időszakán. Ez tulajdonképpen még egy érv az újabb gyerekvállalás mellett!)

Noel még mindig szopizik. És talán ez az egyetlen igazi ellenérv. Az érv, ami miatt félek. Elválasztani nem akarom, mert még nem tart ott, hogy ezt elhagyja. Cicin alszik el. Azonban, ha a várandósság alatt bármilyen probléma fellép, akkor azonnal el kell választani, és ott, akkor nincsen türelmi idő!15161134190_cc1c8f4b90_z.jpg

Azonban, ha problémamentes a terhesség, akkor nyugodtan lehet szoptatni végig a 9 hónap alatt, és utána tandemben a kicsit a naggyal együtt! Ma már a kutatások bebizonyították, hogy a szoptatás a várandósság alatt nem növeli a vetélés és koraszülés kockázatát.

Minden gyerek máshogy reagál a várandósság alatti szoptatásra. Mivel megváltozik az anyatej íze és mennyisége, vannak gyerekek, akik magukat választják el. De sajnos előre nem tudhatom, hogy Noel melyik kategóriába tartozik. Így most vagy beleugrunk a bizonytalanba, vagy várunk ki tudja, még mennyit, amire leválasztja magát, és zöld lesz az út a következő babaváráshoz.

Ha kíváncsiak vagytok, végül hogy döntöttünk, és hogy Noelnek lesz-e vagy mikor lesz kistesója, fiú lesz-e vagy lány, akkor lájkoljátok ezerrel az Eszti-téka facebook oldalát, hogy ne maradjatok le semmiről – mármint ami publikus…!

Szólj hozzá

család anya szoptatás baba érvek ellenérvek Eszti-téka tetvér várandósan szoptatni mikor érkezzen a testvér