2019. már 25.

Terhesség miómával - ma már nem lehetetlen

írta: syeszter
Terhesség miómával - ma már nem lehetetlen

worried-girl-413690_640.jpgA diagnózis: inhomogén képlet a méh és a petevezeték között. Sokkot kaptam, csak egy rutin vizsgálatra érkeztem, ráadásul teljesen más volt a panaszom helye és oka! A kérdésemre, hogy: Ez mégis mit jelent?- miközben  próbáltam megőrizni a higgadtságomat - az orvos válasza csak ennyi volt: ultrahang alapján nem tudom megmondani, hogy jó vagy rosszindulatú. Keressen fel egy nőgyógyászt mielőbb! Végeztünk, felöltözhet! Viszontlátásra!

Megbénított a döbbenet. Miről beszélt ez a pasi? Mi az az inhomogén képlet, és mi az, hogy rosszindulatú lehet? A lábaim alig bírtak el. Megbénított a félelem. Döbbenet! Mi ez az egész?

Egy héten belül ott ültem egy nőgyógyász várótermében, remegő térddel várva a diagnózist. Külső fali méh-mióma. Nem rosszindulatú, a miómák nem azok, csak sok kellemetlenséget okoznak, akár meddőséget is. Műtt etni kellene majd. Igen, még mielőtt gyermeket vállalna, szedesse ki. Hormon vizsgálat következett, kiugró értékekkel távoztam, és egy jó tanáccsal: Döntse el, mit akar! Viszontlátásra!

A méh-mióma sajnos egyre gyakoribb a fiatal nők körében. Ma már a 21 század betegségének hívják. Minden 4. nőnél diagnosztizálják. Létezésük általában véletlenül derül ki, egy nőgyógyászati vizsgálat vagy hasi ultrahang során, ugyanis tünetmentesen növekszenek. Csak az esetek 10%-ánál okoznak komoly problémát. Korai vetélést, de akár meddőséget is okozhatnak. Sokáig rutinszerűen műtötték, de ma már tudjuk, hogy több kárt okoz egy méh műtét, mint ha békén hagyják a miómát, ha annak átmérője nem kirívóan magas. Sajnos még makacsul tartja magát az a nézet, hogy ha kiderül a létezése, azonnal kés alá fektetik a gyermekre vágyó nőt. Nekem szerencsém volt, mert végül olyan nőgyógyászt találtam, aki nem műtét párti, aki enged, és bátorít mióma mellett is a teherbe esésre, és nem ragaszkodik a császármetszéshez sem csak azért, mert miómája van a páciensnek. Így született meg mind két kisfiam teljesen természetese úton, mindenféle mióma műtét nélkül.fibroids-2947712_640.jpg

De azért az idáig vezető út nem volt ennyire sima.

A diagnózissal a kezemben, még ezt mind nem tudtam. Hosszas kutató munkába fogtam, és elkezdtem megtudni mindent, amit lehetett erről a kórságról. És főleg arra kerestem a választ, hogyan lehet elkerülni a műtétet. Az interneten való keresgélés eredménye lett, hogy rátaláltam az Aviva módszerre.

Te hallottál már róla?

Kiknek való? Kivétel nélkül minden nőnek! Ha gyermekvállalás előtt áll, azért, ha utána van, azért, ha váltózó korba ért, akkor pedig azért! Az Aviva gyakorlatai rendezik a nők havi ciklusát, és könnyítenek a változó kor tünetein is.

A módszer kidolgozója Aviva Gabriella Steiner, aki a hatvanas években dolgozta ki ezt a módszert, elsősorban a női ciklus rendezése céljából.  Elterjedése Magyarországon Tóth Líviának köszönhető, aki végül tökéletesítette a gyakorlatokat, megírta a kézikönyvet, és neki köszönhetjük, hogy ez a módszer túlnőtt a ciklus rendezésén, és ma már a gyermekáldás, a termékenység fokozása és a nőgyógyászati problémák enyhítésének terén is jelentős szerepet játszik. Ma már a férfiak számára is ajánlott. Ugyanis a gyakorlatok csökkentik a prosztata problémákat, egyben a potencia gondokat is megszüntetik, valamint a spermiumok életképességét is növelik.yoga-3677898_640.jpg

Hogy működik? A torna arra épít, hogy a külső és belső izmok megmozgatásával jelentősen megváltoztatható szervezetünk hormonális állapota. A torna az alhas, a belső hasi és gátizmok, a farizmok és a háti izomzat megmozgatásával éri el pozitív hatását. A mozgás fokozza az adott terület vérkeringését, így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut el a “célszervbe”. Ez a belső nemi szervek egészséges működését eredményezi, de visszahat a központi hormonális szabályozó, a hipofízis működésére is.

Az alábbi problémák esetén ígér javulást az Aviva torna:

  1. Rendezi a menstruációt
  2. Ütemezhetővé válik a ciklus
  3. Menstruációmentesség esetén meghozza a menstruációt
  4. Csökkenti a menstruáció napjainak a számát
  5. Megkönnyíti a változó kor problémáit
  6. Meddőség esetén
  7. Túlsúly esetén – ha nem a túlzott evés okozza a túlsúlyt
  8. Fájdalmas menstruáció esetén
  9. Nőgyógyászati problémák esetén - ciszták, miómák
  10. A nem szüléssel kapcsolatos tejkiválasztás esetén
  11. Stressz és depresszió esetén

Minden gyermekvállalás előtt álló nőnek érdemes megtanulnia ezt a módszert, akár többszörös vetélés után is érdemes ezzel is megtámogatni szervezetünket, mivel a gyakorlatok alkalmasak a méh izomzatának erősítésére, így lehetővé teszik a magzat sikeres kihordását.

Ma már országosan több oktató is van, akinél megtanulhatjuk az Aviva módszert, és akikhez gyakorló órákra is visszajárhatunk.

Az én esetemben, bár a mióma maradt, a kiugró hormon eredményeim azonban helyre álltak. Így amikor a gyermekvállalás ideje elérkezett az életembe, és szerettem volna gyermeket, gond nélkül megfogant bennem az élet! Így ma boldog, kétgyerekes anyuka vagyok, akinek méhmiómája van.

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Eszti-téka az Instagarmon! 

Szólj hozzá

család diagnózis várandósság alternatív gyógymód mióma aviva torna Eszti-téka