Szénégető spagetti - egy olasz recept Németországból!
Állítólag ezt ették a szénégetők, ezért kapta ezt a nevét! A mi családunkban a nővérem honosította meg ezt a receptet, miután hazajött Németországból, ahol babysitterként volt kint egy évet. Ha gyorsan kell ebéd, vagy ha valami finomat ennénk vacsorára, akkor jó szolgálatot tesz ennek a receptnek az ismerete!
Hozzávalók:
- Spagetti
- Füstölt Szalonna (ízlés szerint)
- Csirkemell vagy pulykamell sonka (ízlés szerint)
- 2 tojás
- 1 pohár tejszín, vagy tejföl (250g)
- Sajt (ízlés szerint lehet trappista, vagy felesbe valamilyen füstölt sajttal)
- Fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom
Elkészítése:
Feltesszük főni a spagettit, és amíg megfő, addig elkészítjük a szószt.
Szósz:
A füstölt szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemell vagy pulykamell sonkát, és együtt készre pirítjuk őket.
Külön tálban összekeverjük a 2 tojást a tejszínnel vagy tejföllel, belereszeljük a sajtot/sajtokat, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Ezután hozzáöntjük a korábban megpirított összetevőket.
Az egészet ráborítjuk a forró tésztára, és már tálalhatjuk is!
Frissen kell enni, mert úgy az igazi!
Jó étvágyat hozzá!
Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!
Kíváncsi vagy ki van a blog mögött, kövess az Eszti-téka Instagram oldalán!