2017. jún 09.

Nyelvtanulás kötöttségek nélkül!

írta: syeszter
Nyelvtanulás kötöttségek nélkül!

imac-606765_640.jpgSok kismamával beszélgettem mostanában, akik a záró vizsgáik előtt állnak, és sokaknak már csak a nyelvvizsga hiányzik ahhoz, hogy készhez vegyék a diplomájukat. A kialvatlanság, és a baba állandó felügyelete mellett nehéz ébren tartani a tanulási vágyunkat. Sok esetben már annak a megszervezésébe is beletörik a bicskánk, hogy ki vigyáz addig a gyerekre, amíg mi részt veszünk egy órán, vagy elvégezzük a házi feladatot két óra között. Valóban nem egyszerű. A diplomához azonban a nyelvvizsga nem választható. Íme, pár tipp, hogyan egyszerűsítsük le a nyelvtanulást, és az ezzel járó szervezést.skype-1007073_640.jpg

Tanuljunk skype-on keresztül

Egyre több nyelvtanár ismerősömtől hallom, hogy elkezdtek online módon oktatni, azaz skype-on keresztül tartják meg az óráikat. Ez nekünk, anyukáknak hatalmas előnyt és lehetőséget jelent! Hiszen nem kell kimozdulnunk otthonról. Sokkal kevesebb szervezéssel jár, mintha nyelviskolába járnánk, és amíg a baba alszik, addig mi kényelmesen részt tudunk venni a nyelvóránkon, akár egy karnyújtásnyira a gyermekünktől, így az ő felvigyázását sem kell leszerveznünk, amíg mi órán vagyunk.iphone-410314_640.jpg

Tanuljunk mobil applikáció segítségével

Előnye: Bármikor tanulhatunk, ha éppen időnk és kedvünk van. Senkivel nem kell hozzá egyeztetnünk, még a nyelvtanárral sem!

Az applikáció, amivel én megismerkedtem, egy magyar fejlesztésű applikáció: a Xeropan. Egy történeten keresztül segít elmélyíteni az angol nyelvtudásunkat úgy, hogy közben a nyelvtanra is nagy hangsúlyt fektet. A történet miatt játékos a tanulás, ami segít abban, hogy könnyebben meg tudjuk tanulni az egyes szavakat, kifejezéseket és még a nyelvtant is!

A tesztek kiválóak, kihasználják az okosmobilok adta lehetőségeket. Elképesztő, mennyire könnyen lehet vele angolul tanulni! Az applikációt alábbi linkekről tudod letölteni:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.application.xeropan 

iOS: https://itunes.apple.com/app/id899256917 

Vigyázz, függőséget okoz!

Nagyobb gyerekeink telefonjára is érdemes letölteni. Egy kis nyelvtanulás a nyári szünet alatt sem árt, és a játékosság miatt észre sem veszik, hogy intenzív nyelvtanfolyamon vesznek részt!

A cikksorozat első része:

Használjuk ki jól az időnket! Tanuljunk a baba mellett!

Tanuljuk online Excelt, hogy a házipénztárunk rendben legyen

Gyerek mellett meghódítóm a wall streetet?

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Szólj hozzá

tanulás tervezés otthon tanulás Eszti-téka baba mellett cikk sorozat