2017. jún 19.

5 Facebook csoportok, amihez minden anyának csatlakozni kell!

írta: syeszter
5 Facebook csoportok, amihez minden anyának csatlakozni kell!

hands-1167617_640.jpgMa már elképzelhetetlen az életünk facebook nélkül. Számos lehetőséget nyújt ez a közösségi oldal még nekünk édesanyáknak is. Ma már megszámlálhatatlan csoport alakult ezen a közösségi felületen, amiben édesanyák tömörülnek, és beszélik meg egymással ügyes bajos dolgaikat. Most hoztam nektek 5 olyan csoport típust, - ezen belül két kategóriához konkrét csoportot is ajánlok - amihez minden anyukának csatlakoznia érdemes!

Kismama csoportokpregnant-244662_640.jpg

Most már szinte kivétel nélkül minden év kismamái összegyűlnek facebookos csoportokba. Erősítik, támogatják egymást a várandósság idején. Egy ilyen közösség főleg az első baba érkezése előtt nyújt nagy segítséget. Emlékszem, amikor Noelt vártam, minden napban volt valami abnormális, amiről végül kiderült, hogy ez a terhesség alatt teljesen normális! Így nem kellett minden nap hívogatnom az orvosomat, hanem volt számomra egy védett közeg, ahol feltehettem kérdéseimet, és megoszthattam aggályaimat, félelmeimet! Végig kísértük egymás terhességét, szurkoltunk egymásnak a szülés ideje alatt, majd megoszthattuk egymással a cseperedő babánk mindennapjait, szépségeit, örömeit, és nehézségeit. Ha éppen nincsen a barátnői körödben veled hasonló helyzetben lévő kismama, feltétlenül csatlakozz egy ilyen csoporthoz! Garantáltan új barátnőkre teszel szert!

Szoptatással foglalkozó csoportokbreastfeeding-2090396_640.jpgSajnos nem mindenki olyan szerencsés, hogy a szoptatás minden gond nélkül megy. A babának és az anyának egyaránt tanulnia kell, és ez nem minden esetben egyszerű! Bizony rengeteg kérdés felmerül, és sajnos nincs kitől kérdezni!  Szerencsére van egy pár nagyon jó facebook csoport ebben a témában is! Az egészségügyben szinte megkövült téves nézetek uralkodnak, amiket már számtalan tudományos tény és vizsgálat megdöntött, de valahogy ezek nem jutnak át az egészségügy falain. A hibás hozzáállással pedig megnehezítik, vagy teljesen megakadályozzák azt, hogy egy anya valóban szoptatni tudja újszülött gyermekét!  Én egy szoptatós csoportnak köszönhetem, hogy végül sikerült szoptatnom, és szoptathatom még a mai napig is a kisfiamat!

Ez a csoport pedig nem más, mint a Szoptatási tanácsadás - kérdezz, felelek

Hozzátápláláschild-818432_640.jpgMivel minden rokonunk elég messze él tőlünk, teljesen magamra voltam hagyva ebben a témában is! A védőnőnk sajnos nem sok mindenben volt a segítségemre. A hozzátáplálásban egyetlen konkrét tippet kaptam tőle, amikor Noel 8 hónapos volt, és 4 hónapos kora óta diétáztam tojásra, mert tojás érzékenysége van, hogy már adhatok neki tojássárgáját. Hát, mit mondjak? Így nagy segítség volt, hogy vannak fórumok, csoportok ahol lehet kérdezni, és ahol valóban figyelembe veszik azt is, hogy 6 hónapos kor után kezdjük csak a hozzátáplálást! Figyelembe veszik, hogy mennyi idős baba mit ehet már anélkül, hogy az a későbbiekben bármi gondot okozzon. Minden kérdésre választ kaptam, pedig nekünk nem egyszerű a helyzetünk az allergia miatt.

Ez a csoport pedig nem más, mint a Egészséges hozzátáplálás (eszmecsere, fórum)

És a Baba hozzátáplálás-mikor mit +receptek

Egy településen élő anyukák összefogásaaerial-1111736_640.jpgEgyre több településen indul a helyi édesanyákat összefogó facebook csoport. Hiszen ki tudna a legjobban segíteni, mint egy helybeli anyuka?! Mivel mi egy fél évvel előtte kerültünk arra a településre, ahol élünk, és ahol az első babánk született, nem is tudom, mi lett volna velem e nélkül a csoport nélkül! Itt ajánlottak annak idején megbízható nőgyógyászt, itt tájékozódtam, melyik kötelező vizsgálatra hova kell menni, itt ajánlottak gyerek házi orvost, amikor váltottunk, így jutottunk gasztroenterológushoz, de még a játszóterekről is itt informálódtam! Sőt, még arra is itt kaptam választ, hol érdemes a gyereknek cipőt venni! Tényleg nem tudom, mi lett volna velem nélkületek!!!!

"Anyák vagyunk" csoportoknewborn-659685_640.jpgA közösségi élmény. Mert a barátnőink sajnos nem mindig érnek rá, és itt, a csoportban mindig van valaki, aki meghallgat, vagy válaszol, ha kell. Így van kivel megosztani a nehézségeket, az útközben felmerülő kérdéseket. Legyen szó bármiről, ami a gyerekneveléssel kapcsolatos. Az anyaságnak vannak mélypontjai, és olyankor semmi más nem segít, mint néhány bátorító szó, mert ezekben a nehéz pillanatokban erre van szükség! Valakire, aki pontosan tudja min mész keresztül! És igen, erre csak az anyák képesek! Az anyák, akik gyereket nevelnek. Az anyák, akik szintén megélik minden nap nehézségét és csodáját!

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

 

Szólj hozzá

közösség segítségnyújtás szoptatás tervezés anyaság hozzátáplálás várandósság baba várás facebook csoport Eszti-téka