2017. sze 08.

Itt az ősz: turbózzuk fel gyerekeink ruhatárát!

írta: syeszter
Itt az ősz: turbózzuk fel gyerekeink ruhatárát!

autumn-275920_640.jpgHa épp méretváltás következik, akkor talán egyszerűbb dolgunk van az évszakváltással, mint ha a telepakolt ruhásszekrényt kell újrarendeznünk. De nézzük, mire van szüksége a babáknak ősszel!

Akár csak tavasszal, ősszel is elég változékony időjárásra kell felkészülni. Vannak még 30 fok melegek: ez esetben öltöztessük ugyanúgy, mint nyáron.  Azonban készüljünk a hirtelen jött lehűlésekre, hiszen egyik napról a másikra akár 20 fok alá is csökkenhet a napi átlaghőmérséklet!  Talán a legfontosabb, hogy rétegesen öltöztessük a babát, hogy legyen mit levenni, ha túl meleg lesz nap közben, vagy legyen mit ráadni, ha hirtelen lehűl a levegő hőmérséklete.pexels-photo-437747.jpeg

Mivel a lakásokban még mindig jó meleg van, és eltart egy ideig, amíg áthűlnek a falak, bent nyugodtan maradhat egy body-ban és kisnadrágban, vagy szoknyában, nem fog megfázni!

Azonban ha sétálni indulunk, legyünk körültekintőek, és ha kell, öltöztessük át teljesen, hogy nehogy megfázzon!

A rövid ujjú body-k mellé kezdjünk el betárazni a hosszú ujjú body-kat is. És hogy mennyi kell ezekből? Ez az a ruhadarab, amiből én mindennap tisztát adok a gyerekre, és persze vannak még 20 hónaposan is balesetek, amikor át kell öltözni teljesen! Ezért 7 hosszú-, és 7 rövid ujjú body-nk van.

Éjszaka rugdalózóban alszik, egyelőre még body-t nem adok rá a rugi alá. A hálózsákot már babapaplan váltotta fel. Már amikor hagyja magát betakarni...15038397733_168c2c983a_z.jpg

Napközben a body-n kívül még kantáros nadrágot és zoknit adok rá. Kislányokra a nadrág helyett szoknya dukál, ami alá én adnék már harisnyát!

Ha sétálni indulunk, és kint jóval 20 fok alatti a hőmérséklet, akkor a fázósabb fiúkra szintén adhatunk harisnyát a nadrág alá, de bent a szobában, vagy bölcsiben semmiképpen sincs rá szükség!

Itt az ideje, hogy betárazzunk pulóverekből, és kardigánokból is. Mindenképpen szükséges már egy kiskabát, és egy esőkabát is.kids-2461678_640.jpg

Totyogóknál a szandált ideje, hogy felváltsa a zárt cipő, és nem árt egy gumicsizma sem, hogy kedvükre dagonyázhassanak a pocsolyákban is!

Ha sétálni megyünk, a napsapka helyett most már olyan sapkát adjunk rájuk, ami a fülüket is védi a széltől. Ha erősebb a szél, egy vékonyka kendőt köthetünk a nyakukba. Így már biztos nem fáznak meg a kinti mókázásban!

254262487_0d615448fc_z.jpg

Most hozod haza a babát a kórházból?

A body-ra jöhet egy rugdalózó és egy kis kardigán, a fejére sapka, ami a fülét is védi! A babahordozóban egy kis takaróval takarjátok be, és már is indulhattok haza vele a kórházból!

Ha tetszett oszd meg ismerőseiddel is! 

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Már az Instagarmon is!

Képek:

Pixapay.com

Flickr.com

 

Szólj hozzá

gyerek ősz baba tervezés baba ruha őszi ruhatár gyerek idő Eszti-téka