Vacsora ötletek a fodrászüzletből
Ha két anya találkozik, előbb-utóbb receptet cserélnek. Mert ha egy gyerek válogat, akkor van igazán szükség egy nagy adag kreativitásra, és jól bevált és kipróbált receptekre, amiket a gyerekek nem tolnak el helyből maguk elől.
Pont így jártam a fodrászommal is. Jót beszélgettünk, és a végén nem csak megszépülve, hanem náluk már jól bevált receptekkel ellátva távoztam. Fogadjátok szeretettel Bernadett receptjeit!
Hűtős làngos:
Hozzávalók:
- 3dkg èlesztő
- fél liter tej
- 1kg liszt
- 1 evőkanál só
Az élesztőt felfuttatjuk, majd összeöntjük a hozzávalókat. Dagasztjuk a tésztát, és miután pihent fél órát, már süthetjük is. Kis bucikat formálunk a tésztából, kézzel széthúzkodjuk, amenniyre csak lehet, - de ne legyen túl vékony, mert akkor kemény és ropogós lesz a lángosunk - és forró oljaban kisütjük. Sajttal és tejföllel tálaljuk.
A maradék tésztát pedig be lehet tenni a hűtőbe, fontos, hogy olajos zacskóba tegyük el. Arra figyeljünk, hogy legyen hely körülötte, mert valamennyit a hűtőben is nőni fog még. Így pár napig még frissen süthető a hűtőből is a lángos.
Túróval töltött sült kifli
Ehhez nem írok menniységet, mert ez attól függ, hány kiflink vár megtöltésre.
Egy tálban össze keverjük a cukrot, túrót és a vaniliás cukrot. (Ezt tényleg ízlés szerint, attól függően ki mennyire szereti édesen.) A kifli belsejét kiszedjük (úgy, mintha hotdogot készítenénk) és beletöltjük az összekevert túrót. Szintén olajban sütjük, annyira, hogy épp ropogós legyen. Sütés után a tetejét még meghinthetjük porcukorral, és lekvárral tálaljuk.
Nagyon finom!
Próbáljátok ki ti is!