2017. jan 13.

Tudtad? 10 tipp, hogy a pénztárcánkat kíméljük!

írta: syeszter
Tudtad? 10 tipp, hogy a pénztárcánkat kíméljük!


wallet-637042_1280.jpg
1. Tudtad, hogy nem mindegy hogy hol tankolsz? Benzinkutak között akár 10 Ft/l ár is lehet a különbség! Ha lehet, autópályán sose tankolj, ott még sokkal magasabb az ár differencia.

water-19659_1280.jpg2. Tudtad, hogy nem mindegy, hol veszel meg egy félliteres ásványvizet?
Ha úton vagy, és elfogyott a nálad lévő innivaló, sose egy gyorsétteremből pótold, még akkor sem, ha ott ebédelsz éppen! Amit közértben 150 Ft-ért megkapsz, azt a gyorséttermekben 450 Ft ért adják el neked. Legalábbis nekünk legutoljára ennyiért adták volna, ha még is kértük volna.

3. Tudtad, hogy spórolni lehet azzal is, ha nem mindent egy helyen veszel meg? Elkezdtem időt szánni arra, hogy felírom,, melyik boltban mennyiért vesszük meg azt, amit használunk. A lista kezd összeállni, hogy mit hol érdemes megvenni. A különbség100-300 Ft termékenként! Szerencsére útbaesnek a különböző szupermarketek, így a megspórolt összeg nem megy el üzemanyagra.

business-861323_1280.jpg4. Tudtad, hogy ha társasházban van a lakásod, és a háznak van biztosítója, akkor a lakásbiztosításod összegén lehet spórolni? Mert neked elég csak a nem biztosított részre lakásbiztosítást kötni! Kérdezz utána!

5. Tudtad, hogy a nagy akciók sokszor nem is igazi akciók? Egyre többször olvasok olyan bejegyzéseket a közösségi oldalakon, hogy a meghirdetett akciós ár vagy ugyanannyi, mint a korábbi ár volt, mert az eredeti árat vitték fel, és az akciós ár az eddigi, vagy, ami még szomorúbb, hogy az akciós ár több mint az eredeti volt! Sajnos már ebben sem bízhatunk, és érdemes körültekintőnek lenni. Félre értés ne essék, ez nem minden akcióra érvényes. Ezért hangsúlyozom, járjunk nyitott szemmel.

6.Tudtad, hogy olcsóbb, ha van víztisztítód, mint ha palackozott vizet vásárolsz? Amióta megvettük a víztisztítónkat, azóta még a műanyag palackok száma is szinte nullára redukálódott a háztartásunkban! Így kevesebb lett a hulladék is!

fruit-1275551_1280.jpg7. Tudtad, hogy a piacon még ma is lehet alkudni? Így van, ez is nagyszerű lehetőség a spórolásra.

8. Tudtad, hogy már nem csak mosható pelenkákat, hanem mosható betéteket is lehet venni. Erre nem rég teljesen véletlenül találtam rá a google keresőben. Ennyire még nem vagyok zöld, de nem árt ezt is tudni.

9. Tudtad, hogy sokat spórolhatsz azon, ha ellenőrzöd a blokkodat a pénztárnál? Ezt egészen addig nem tartottam fontosnak, míg egyszer nem jártunk mi is úgy, hogy a pénztáros véletlenül elütötte a tételt és nem 5 db, hanem 50 db szerepelt a blokkon. A pénzünket természetesen visszakaptuk. Azóta mindig átnézem!

coins-1523383_1280.jpg10. Tudtad, hogy ha minden bevásárlás után a visszajáró aprópénzt félreteszed egy dobozba, nyárra annyi összegyűlik, hogy abból mehettek nyaralni a családdal. Ezt még nem próbáltam, de egyre több helyen olvasok olyanokról, akiknek sikerült. Idén máshogy gyűjtünk, de lehet, hogy jövőre ezt is kipróbáljuk! (Forrás: Facebook)

+1 Kövesd a 30 napos szabályt! Ha valami megtetszik, ne azonnal vedd meg, hanem várjál vele 30 napot! Ha 30 nap után még mindig meg akarod venni, akkor érdemes, és akkor biztos, hogy nem feleslegesen veszed meg, mert akkor tényleg fontos volt neked. De sok esetben ki emlékszik már arra, hogy 30 nappal ezelőtt éppen mi tetszett meg! (Forrás: www.thesimpledollar.com/little-steps-100-great-tips-for-saving-money-for-those-just-getting-started)

További tippek a Facebook oldalamon, kövess ott is! 

Az alábbi cikk is érdekelhet:

Spóroljunk okosan!

Szólj hozzá

spórolás tervezés E Tippek pénztárca barát Eszti-téka