2017. máj 08.

Miben hozzam haza a babát a kórházból?

írta: syeszter
Miben hozzam haza a babát a kórházból?

new_born.jpgAz első babájukat váró anyukák könnyen megtéveszthetők, és ezt bizony vannak akik ki is használják! Egyre több anyukától hallom, hogy megrendelte, megvette a kórházból hazahozós szettet, ami nem jelent mást, mint egy előre összeállított babaruha készletet. Mondanom sem kell, ezek édes, habos-babos csipkés ruhácskák, fiúknak kis öltönyre emlékeztető csokornyakkendővel is ellátott összeállítások. Azt hiszem, a kereskedők a bolondját járatják velünk! Mi, anyukák tényleg mindent megveszünk ami csak kapható, amikor az első gyerekünket várjuk?

Kezdő szülőként az első gyermek, az csupa nagybetűvel GYERMEK. Ő a várt, ki tudja, mi óta áhított gyermek, aki végre megérkezik! Aki által szülők leszünk. Aki által megváltozik a kapcsolatunk, ha tetszik, szintet lépünk. Már nem csak egymásért, hanem valaki másért is felelősek vagyunk. És ez a valaki tételesen egy magatehetetlen csecsemő. A mi közös gyermekünk. A szerelmünk gyümölcse. A GYERMEKÜNK! 12145638043_d4d9527020_z.jpgA várandósság ideje alatt már megtapasztaljuk a csodát. A várakozás fokozódik. Ez kicsit olyan, mint gyerekként, ahogy közeledik a karácsony, és egyre izgatottabbak vagyunk, hogy mi is lesz a meglepetés a fa alatt? Várjuk a csodát! Várjuk, és közben elképzeljük a kis pufók arcocskát, a kis pici kezeket, lábakat. Megtapasztaltam, hogy várandósan veszélyes bababolt közelébe menni, mert egyszerűen minden cuki, és minden mennyiségben képesek vagyunk gyönyörű ruhácskákat felvásárolni! Mert az én kis csodámnak a legjobbat, a legszebbet szeretném! A racionalitás megszűnik, és minden lila ködbe burkolózik, ami között rózsaszínű felhőcskék lebegnek. A várandósság valóban "más" állapot!5461948683_416284a31d_o.jpg
Most, hogy már nem vagyok várandós, és a racionalitás is kezd visszaköltözni az életembe, ez a hazavivős szett-mánia elérte nálam a túlzás kategóriáját. Lehet, hogy azért is, mert amikor részt vettünk a szülésfelkészítő tanfolyamon, az oktatásunk alkalmával kitértek a hazahozós ruhára is. Bőszen jegyzeteltem, és mindent igyekeztem úgy csinálni, ahogy mondták, hiszen ők biztos jobban tudják jelenleg mint én, hogy az én cukiságomnak mi kell majd. A listában, amit a nővérke megosztott velünk, az elsődleges a kényelmi szempont volt.

  • Pamut ruha.
  • Body, rövid, vagy hosszú ujjú, évszaknak megfelelően.
  • Rugdalózó.
  • Pulóver, ami nem belebújós (mert a babák nem szeretik, ha áthúzzák a ruhákat a fejükön.), puha anyagú legyen.
  • Sapka évszaknak megfelelő: itt válik feleslegesség a szettben található hajpánt, vagy fejpánt.
  • Szintén évszaknak megfelelő bundazsák vagy kabát!
  • Baba hordozó, ami autóba rögzíthető!

7999704491_c38af319b8_z.jpgZokni? Az semmi képpen nem kell! Ezzel kapcsolatban csak annyit jegyzett meg, ha van a hazavivős szettben zokni, maximum a baba kezére húzzák kesztyű helyett, mert ha a lábára adnák fel, elszoríthatná a vérkeringését. Ezért újszülöttnek nem is kell zokni!

Na már most, én olyan kórházban szültem, ahol egy csecsemős nővér öltözteti fel a babát mielőtt hazaengedik. Így nekünk esélyünk sem lett volna olyan ruhát ráadni, ami a szabályzatnak nem felel meg. 

De felszerelkeztünk mi is! A legszebb rugdalózót választottam, ami fellelhető volt otthon, hogy majd abban hozzuk haza, és indulás előtt csudi jó fénykép fog készülni! Mert azt a pillanatot meg kell örökíteni, hogy haza jövünk a kórházból! Íme a csudi-fantasztikus fotó! :)hazahozos.jpg

Ezt is olvasd el:

Babakelengye lista: tökéletes nincs, de itt egy jól használható!

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Képek: Flickr.com

Szólj hozzá

baba tervezés anyaság várandósság hazahozós ruha Eszti-téka