3 recept, ha nem érsz rá egész nap a tűzhely mellett állni!
Itt az ősz, és a friss zöldségek ideje:
Zöldségágyon sült csirke:
- 1kg csirkemell, vagy comb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db közepes méretű paprika
- 2 db közepes méretű paradicsom
- só, bors, foghagyma ízlés szerint
A csirkehúst (ami lehet mell, vagy alsó, felső comb) megsózom. Majd a tepsibe beleszelem a hagymát, paprikát, és a paradicsomot. Erre helyezem rá a csirkehúst, és lefedve (kacsasütőben sütöm, de tepsiben alufólia alatt is tökéletesre puhul) sütöm kb. 180 fokon addig, amíg meg nem puhul. Majd fedő nélkül alacsonyabb hőfokon sütöm még 10-15 percig, hogy színe is legyen a husinak! Krumplipüré vagy rizskörettel tálalom.
Ha van rá időd, tűzdeld meg a csirkehúst füstölt szalonnával, és így süsd meg a zöldségágyon!Tejszínes tepsis csirkemell:
- 1kg csirkemell
- só
- bazsalikom
- kakukkfű
- főző tejszín
- trappista sajt és füstölt sajt
- 1-2 paradicsom
A csirkemellet kockákra vágom, megsózom, meghintem bazsalikommal és kakukkfűvel, majd egyenletesen elterítem a tepsiben. Meglocsolom tejszínnel, majd reszelt sajttal meghintem, a tetejére paradicsom karikákat helyezek. Kb. 1 órát sütöm 180 fokon lefedve. Majd 10 percig még fedő nélkül, hogy a sajt kicsit megpiruljon a tetején.Só ágyon sült hús
- 1 kg hús (egyben, nem kell felszeletelni, csirke esetében nem kell szét szedni)
- fél kg só
Mindegy, milyen húsból készül. Lehet csirke, lehet disznóhús.
Magas falú tepsi aljába alufóliát teszek, és ezen egyenletesen elterítem a sót a hús méretének megfelelően. Ráhelyezem a megtisztított húst a só ágyra. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm, a vastagságától függően kb. 2 órán keresztül. Közben nem kell megforgatni a húst! Sülés után kivesszem, és a só ágyon hagyom még egy negyed órát hűlni. Az asztalnál vágom fel ujjnyi vékony szeletekre. Friss salátával vagy besamel mártással és rizs körettel tálalom!
Ha tetszett, oszd meg barátaiddal!
Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!