2020. máj 12.

Vacsoratipp variációk egy témára gyerekeknek, ha már kifogytál az ötletekből

írta: syeszter
Vacsoratipp variációk egy témára gyerekeknek, ha már kifogytál az ötletekből

still-life-1972397_640.jpgNincs már ötleted, hogy mi legyyen a vacsora? Ezt minden gyerek szereti! 

Ritka válogatós gyerekeim vannak. De nem szólok egy szót se, mert én is az voltam gyerekként, így abszolút megértem őket, de ettől még nem könnyű a kedvükre tenni. A vacsora mindig valami kínszenvedés, hogy mit együnk, mert leginkább semmi nem jó nekik, amit felsorolok. Amióta ezt elkészítettem, bekerült a jollyjoker vacsora ötletek közé! Erre még sosem mondtak nemet. 

És hogy hogy hívják? Azt mondd meg te: cicege, tócsni, vagy lapcsánka!

Hozzávalók:

6-7 db nagyobb burgony

6-7 evőkanál liszt

Tej

Zsír vagy olaj

A burgonyákat megpucolom, és lereszelem kis lyukú sajtreszelőn. Hozzá adom a lisztet, egy kávéskanál sót és annyi tejet, hogy összeálljon a tészta. Számolni kell vele, hogy a burgonya levet ereszt, ezért nem kell bele sok tej. Palacsinta állagú masszát kell kapni, akkor jó az állaga. 

Serpenyőben felhevítem a zsírt, és egy evőkanállal belemerek a forró zsírba a masszából, amit ellapítok benne. Megsütöm mindkét oldalát, és tejföllel és reszelt sajttal tálalom. 

kartoffelpuffer-4816487_640.jpg

Variációim:

1. Cukkini szezonban belereszelek egy kissebb cukkinit. Ebben az esetben megpucolom a cukkinit, és lereszelem, majd félre teszem, amíg a krumplit is megpucolom és lereszelem. Ez pont elég idő ahhoz, hogy a cukkini levet eresszen. A lereszelt cukkinit ezután gondosan kicsavarom, és úgy adom hozzá a reszelt krumploihoz. Ezután ugyanúgy folytatódik a folyamat. 

2. Ezeket is hozzá keverhetjük a tésztához:

bors

snidling

hagyma

van, aki egy tojást is üt bele

3. A tejföl és sajt mellett ehetünk hozzá még apróra vágott sült szalonnát. 

4. Ha a poszt elején leírt masszába beleforgatsz egy-két szelet karajt és úgy sütöd ki a húst, már nagyon köretre sem lesz szükésged. Szintén tejföllel és reszelt sajtal az igazi! 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

recept gyerekeknek Eszti-téka vacsora ötlet