2021. jan 21.

Kihasználni minden percet! – interjú Mayerné Répási Adriennel

írta: syeszter
Kihasználni minden percet! – interjú Mayerné Répási Adriennel

81500090_2772822062777790_2919537477251235840_o_2.jpgIsmerjétek meg Mayerné Répási Adriennt, aki három gyerekes anyuka, és emellett rajzol, fest, rengeteget olvas, ír, miközben a családi vállalkozásból is aktívan kiveszi a részét, és mindemellett viszi a háztartást és menedzseli három gyermeke életet és blogot is vezet.

Hogy mi a titka?  Erről beszélgettem vele.

Mi anyukák hajlamosak vagyunk önmagunkat elhanyagolni, háttérbe helyezni és könnyen belecsúszunk abba, hogy már csak a gyerekeinknek élünk, visszük a háztartást, ami egy végeláthatatlan szélmalomharc. Ha csak arra gondolok, hogy egy öttagú családban a szennyestartó sosem fog kiürülni... Azonban, ha beleszállsz ebbe a mókuskerékbe, ez előbb-utóbb megbosszulja magát. Kell az én-idő, a saját tervek, ötletek, és ezek megvalósítása, a kreativitás, különben belefáradsz az életbe, az anyaságba. Motiválatlan leszel, lehangolt, ha csak nem az anyaság az egyetlen életcélod, az tölt el boldogsággal. Nekem kellett egy önmegvalósító projekt, munka, elfoglaltság a gyerekek mellett is. Ez lett a szövegírás, a blogírás. Munka és hobby is egyben.computer-1185626_640.jpg

Mi a jó időbeosztás titka nálad?

A mottóm lehetne az is: Kihasználni minden percet!

A reggelünk ugyan úgy indul, mint bármilyen más, hétköznapi családnak. Elviszem a gyerekeket iskolába, óvodába, csak utána nem a munkahelyem felé veszem az irányt, hanem újra haza, mivel itthonról dolgozom nagyrészt. Mielőtt belevetem magam az írásba, gyorsan rendet teszek, felteszem az ebédet, beindítok egy mosást és leülök a klaviatúra fölé írni. Aztán a nap folyamán igyekszem kihasználni minden egyes percet. Ha végzek egy cikkel, jön egy kis házimunka, hogy kiszellőzzön a fejem, mielőtt a következőnek nekiállnék. A blogírást is ide próbálom bepasszírozni, amikor csak lehet. Amíg a nagyok délután otthon tanulnak, addig mellettük is tudok dolgozni. A lényeg, hogy mindennel végezzek, amire a legkisebb is hazaér az oviból, hogy az estét a gyerekekkel tölthessem, társasozhassunk, bringázhassunk.  

Olvasni éjszak szoktam. Arra már csak akkor jut idő. Szerencsés esetben, este 10-re már alszik minden csemete, jut egy kis időm önmagamra, férjemre és az olvasásra.

A hétvégéinket pedig együtt töltjük. Dolgozni csak akkor szoktunk ilyenkor, ha valami nagyon határidős. De ennek ellenére is, mindig igyekszünk heti egy napot megtartani arra, hogy a család együtt legyen.

Sokat kirándulunk, horgászunk, közösen zumbázunk, vagy éppen festünk, alkotunk a gyerekekkel. Illetve mostanában rákaptunk a közös társasozásra, kártyázásra. A közös vacsorakészítés, sütés is kedvenc programjaink között van.

Az egyik ilyen önmegvalósítás az életedben a blogod.

Igen, és a vállalkozásunk egyik alapja is ez lett. Több mint 8 éve vezetek blogot. A minap már majdnem férjet is a bloggerek közé sikerült csábítanom.girl-791177_640.jpg

Miről írsz?

Az életünkről, véleményemről különböző témákban és történésekről szól elsősorban ez a felület. 
A vidám, mosolyokkal teli, boldog pillanatokról és az árnyoldalakról, amikről mindenki mélyen hallgat.
De helyet ad különböző terméktesztelős cikkeknek is a felület, legyen szó rúzsról, popsikrémről vagy kozmetikai szerről.
Vendégbejegyzéseket is olvashattok különböző szakértőktől, hogy színesebb legyen a blog. 

Könyves bejegyzések szintén nagy részben képviseltetik maguk a blogomon.
És a nagy szerelmemet ki ne hagyjam, Az anyák, akik mertek nagyot álmodni interjú sorozatot. Ez a kedvencem. Édesanyákról írok benne, akik vállalkoznak, könyvet írnak a család mellett vagy önmegvalósítanak.
Szeretek a dolgok, a termékek, a munka, az ember mögé is nézni. Megtudni ki készíti a termékeket, hogyan készül, ki áll a munka mögött, egy író mit csinál, mikor nem ír...

Íráskényszerem párosul a véleménynyilvánítási mániámmal, így jött létre a blog. Első körben egy könyves blogot kezdtem el vezetni, az Adri könyvmoly könyveit. De kinőttem csak a könyves témákat. Majd anyai hangom megtalálva született az Életünk árnyoldalai és boldog pillanatai blog. Bár imádom, nem csak anya vagyok. Ezt a témát is kevésnek érztem már. Így született meg e kettő és egy kicsivel több párosításából a ReAd-blog.

Anya vagyok, feleség, de nő is, akit érdekel a sport, művészet, kézművesség, sorsok, életutak, divat, tudás, kapcsolatok és az élet nagy kérdései... De ezen kívül, még rengeteg minden.adult-1867751_640_1.jpg

A blogodon kívül, hol találkozhatunk még az írásaiddal? 

Több felületen is publikálok, publikáltam ezen kívül. Korábban a Kalohírek, a Minimag és a  Gourmet & Delicious magazin, Carrie volt. Jelenleg a 40 plusz Magazin, DEMA, Szeretem a mezőgazdaságot, Kertportál, ahol jelennek meg írásaim. De a Szeretlek Magyarországon, valamint a Miadele.com oldalon is olvashatóak a cikkeim.

Mindemellett szövegírással is nyugodtan kereshetnek vállalkozók: weboldalszövegeket, blogposztok írását, Seo szövegírást adott kulcsszavakkal, és könyves recenziók, könyvajánlások elkészítését is vállalom a magazincikkeken kívül. Ezekkel kapcsolatban a nemrégiben indult weboldalamon keresztül vehetik fel velem a kapcsolatot: readandwrite.hu

Ha tetszett a cikk, akkor köszönöm, hogyha megosztod másokkal is, akik számára inspirációt nyújthat a benne szereplő tartalom. 

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Kíváncsi vagy ki van a blog mögött, kövess az Eszti-téka Instagram oldalán!

De már a Pinteresten is megtalálsz :) 

 

Szólj hozzá

blog blogger interjú anya vállalkozás író anyaság Eszti-téka inspiráló-nők