2021. dec 22.

10+1 tipp, hogy NE hízz az ünnepek alatt

írta: syeszter
10+1 tipp, hogy NE hízz az ünnepek alatt

20210925_102147.jpgÜnnepek. Közös családi étkezések, mindenféle finomság, előételek, főételek és desszertek végeláthatatlan sora. Megfogadod, hogy az idén nem fogod magad túlenni, mértéket tartasz, de ez valahogy mégis egy teljességgel lehetetlen küldetésnek tűnik.

A karácsonyi sütik egy részét már december elején elkezded legyártani, és igyekszel eldugni a családtagok elől, nem sok sikerrel. Általában mire elérkeznek az ünnepek, már elfogy pár tálca, és lehet újakat készíteni.

A családi látogatásokkal egyre nő a kísértés: egyre több a finom falat, és persze, hogy nem akarod megbántani sem az anyukád, sem az anyósod, sem a nagyikat… eszel, még ha nem is vagy igazán éhes.

Két ünnep között próbálsz fellélegezni, de még tele a hűtő és a spejz maradékokkal, amiket nem szeretnél kidobni. Azonban ahogy nagy nehezen az evésmaraton végére érnél, kezdődik elölről az egész a szilveszteri, majd újévi nagy közös ünneplésekkel, családlátogatásokkal, evéssel-ivással.

Mi valójában a decemberi hízások oka?

Nem pusztán a sok finom étel és a többletfogyasztás a ludas.  Sok egyéb oka is van annak, miért jönnek fel ránk olyan hamar decemberben azok a plusz kilók. Többek között ide tartoznak a hosszabb éjszakák, a stressz vagy éppen a stresszmentesség.  Ha ezekkel a konkrét okokkal tisztába kerülünk, lehetőségünk van kis odafigyeléssel, apró praktikákkal is jelentős eredményeket elérni. Mind eközben az ünnepeket, a közös programokat és az ünnepi ízeket is élvezni tudjuk szeretteinkkel – plusz kilók nélkül!sulytarto_kisokos_promo1_1.png

Ha kíváncsi vagy ezekre a praktikákra, töltsd le az ajándék tippgyűjteményt az alábbi linken. 

 

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, akkor köszönöm, hogyha megosztod másokkal is, akik számára segítséget nyújthat a benne szereplő tartalom. 

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

Kíváncsi vagy ki van a blog mögött, kövess az Eszti-téka Instagram oldalán!

De már a Pinteresten is megtalálsz :) 

 

 

 

Szólj hozzá

karácsony életmódváltás Eszti-téka