2017. feb 10.

Almás csirkemell bacon szalonnával

írta: syeszter
Almás csirkemell bacon szalonnával

pexels-picjumbocom-196648.jpgNálunk ez lett a hagyományos ünnepi vacsora. Ha nincs ötleted, mit főzz a hétvégén, vagy az ünnepek alatt ezt feltétlenül ki kell próbálnod! Ha vendégeink jönnek, akkor is mindig ezt csinálom. Gyors, egyszerű, és a bókok sosem maradnak el! 

Kb. 1 kg csirkemell filéből csinálom, és annyi reszelt almából, amennyi a tepsi alját befedi. Én kacsasütőben sütöm ezt mindig, ez 4-5 almát jelent. Egy csomag bacon, és a tetejére reszelt sajt. Nincs is másra szükségünk!

A reszelt sajt elhagyható, és akkor tej mentes is, vagy növényi sajtból is készíthető, de azzal még nem próbáltam.

Az almát meghámozom, lereszelem. Állni hagyom.(A fagyasztóba szoktam eltenni reszelt almát, ilyenkor előveszem, és abból készül. Időt lehet vele spórolni a főzésnél.) A csirke mellet kicsi kockákra vágom, egy tálba beleteszem, és megsózom. Ha ez kész, addigra az alma már jól levet ereszt. Amennyire csak lehet, jó alaposan kicsavarom! És így beborítom a kacsasütő alját vele, úgy hogy mindenhol legyen. Nem kell vastagon tenni! Erre teszem rá a csirke mell darabokat. (Ha van itthon házi szalonna, vagy házi sonka, szoktam közé tenni egy keveset, de ez elhagyható.) Ezt beborítom bacon-nel, és ráteszem a kacsasütő tetejét. Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig 180 fokon sütöm. (Ha nagyobb mennyiségben sütöm, sokkal több idő, amíg a csirke megpuhul.) Ha megpuhult a csirke, akkor ráreszelem a sajtot, és fedő nélkül még 10 percre visszateszem, hogy jól ráolvadjon és megpiruljon a sajt.

Rizzsel, vagy krumplipürével tálalom! 

Megtalálsz a Facebookon is!

Szólj hozzá

alma recept csirkemell gluténmentes bacon tojásmentes mentes receptek Eszti-téka