Pogácsa: tojás és élesztő nélkül
300 g túró/ vagy juhtúró
300 g vaj
300 g liszt
egy kevés só
+ reszelt sajt a tetejére
Az összetevőket összegyúrjuk, és 24 órára betesszük pihenni a hűtőszekrénybe. Mielőtt másnap elkezdünk dolgozni a tésztával, érdemes már két órával előbb kivenni a hűtőből. Innentől igazából minden ugyanúgy történik, mint a hagyományos pogácsakészítésnél. Kinyújtom a tésztát ujjnyi vastagra, kiszaggatom, a tetejére ráteszem a reszelt sajtot és mehet be a sütőbe. A sütőt előmelegítem, és 180 fokon sütöm a pogit kb. 20-35 percig. Sütője válogatja! Villanytűzhely esetében fontos, hogy alsó-felső álláson süssük, mert a légkeveréssel való sütés esetén csak kiszárad!
Érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert pillanatok alatt elfogy!
További mentes recepteket találsz Eszti-téka Receptes könyvében!
A Facebookon is megtalálsz!