2017. júl 10.

Tanuljuk online Excelt, hogy a házipénztárunk rendben legyen

írta: syeszter
Tanuljuk online Excelt, hogy a házipénztárunk rendben legyen

phone-2056507_640.jpgMár régóta elkezdtem rendszerezni a bevételeinket, kiadásainkat egy háztartási füzetbe. Azért, hogy lássam, lássuk, egy hónapban mire költünk, és hova tűnik hónap végére a családunk bevétele, és így a közeljövőben lévő nagyobb kiadásokat is tudjuk előre kalkulálni. Azonban a füzet lapjain nem sikerült egy átlátható rendszert összehoznom. Olvastam már több fórumon, hogy Excel táblázatban ezt mennyire jól lehet vezetni, de sosem sikerült elsajátítanom az Excel működését, ahhoz pedig lövésem nem volt, hogyan kezdjek neki!

Megismerkedtem Majával, aki egy olyan blogot vezet, ami olyan informatikai kérdésekkel foglalkozik, ami felmerülhet a mindennapokban és ilyen például az Excel használata is.  Maja egy 4 gyerekes anyuka, aki nem mellesleg számítástechnika tanárnő. Az ő blogja a majasuli.blogspot.hu

child-1073638_640.jpgÍgy ma a „Mit tanuljunk, amíg a gyermekünkkel otthon vagyunk?” sorozatunkban az Excel elsajátításához szeretnék Nektek is kedvet csinálni!

Miért jó, ha értünk hozzá?

  1. Az otthoni dolgaink rendezésében, rendszerezésben, a házipénztár vezetésében nagy hasznát vesszük
  2. A munkaerőpiacon sokkal jobban el tudunk helyezkedni
  3. Ha munkahelyet szeretnénk váltani, van lehetőségünk arra, hogy jobb pozícióba kerüljünk, mint az előző munkahelyünkön voltunk
  4. Vállalkozó kedvű anyukák akár otthonról végezhető munkát is tudnak belőle kreálni maguknak!

baby-84627_640.jpgMaja nem olyan régen tartott számítástechnikai oktatást a Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületében olyan anyukáknak, akiknek a munkájuk során kiderült, hogy erre a tudásra tetszik - nem tetszik, szükségük van! A tanfolyam tapasztalatairól itt olvashatsz. Maja, látva ennek a szükségét, a tanteremben megtartott oktatásából létrehozott egy online tanfolyamot, amit ma már a blogján keresztül minden hasonló szükségben lévő anyuka számra elérhető! Az online tanfolyam összeállítása során figyelembe vette, hogyan tudja ezt a legjobban anyukákra hangolni. Hiszen négygyerekes anyaként pontosan tudja, hogy a gyerekeink alvásidején kívül nem sok esélyünk marad arra, hogy pihenjünk, és esetleg képezzük magunkat! Így az oktatás leckéi nem igényelnek 15-20 percnél hosszabb időt a gép előtt, és utána már csak gyakorolni kell a meg tanultakat! Az online tanfolyam előnye, hogy nincsenek kötött időpontok, a saját időbeosztásod szerint tudsz haladni a leckékkel, ott és akkor tanulsz, ahol számodra éppen megfelelő. Érthető, követhető, logikusan felépített egymásra épülő leckék, a feladatokat pedig nem önállóan, hanem Majával „együtt” oldhatjuk meg lépésről lépésre. A kurzus során egy kiadás-bevétel nyilvántartás elkészítésén keresztül vezet végig az oktató az excel alapjain– nyílván nekem ezért tetszik annyira – így a tanfolyam után már a saját háztartásod pénzügyeinek a rendezését játszva el tudod végezni!

Ma már egyre több munkahelyen elvárás az Excel felhasználó szintű ismerete.   

Gondolkodjunk kicsit előre! Néha érmes előre időt és energiát fektetni a jövőnkbe! Higgyétek el, megtérül!

A tanfolyamot ide kattintva érheted el!

A cikksorozat előző részei: 

Használjuk ki jól az időnket! Tanuljunk a baba mellett!

Nyelvtanulás kötöttségek nélkül

Gyerek mellett meghódítóm a wall streetet?

Legyél Te is az Eszti-téka közösség tagja! Lájkold a Facebook oldalam, és lépj be a közösségbe!

 

Szólj hozzá

tanulás tervezés excel befektetés a jövőbe Eszti-téka gyerek mellett tanulni