Eszti-téka

Amikor az írás szenvedély

2020. feb 13.

A remény árnyékában

írta: syeszter
A remény árnyékában

tears-4551435_640.jpgHangosan becsapódott a templomajtó.

- Ki lehet az, ilyen korán? - merült gondolataiba a tiszteletes felesége, miközben a termet tette rendbe a vasárnapi istentisztelet előtt.

Felnézett az irattár rendezéséből, és egy ismeretlen nőt látott meg, aki épp leült a templom utolsó sorába, egy három év körüli, szőke kislánnyal. Farkasszemet nézett vele. Még ebből a pár méteres távolságból is lehetett érezni a nő rettegését. Nem tudta, hirtelen mi tévő legyen! Attól tartott, ha közelebb megy hozzájuk, akkor azzal a lendülettel, amivel érkeztek, el is szaladnak. Csak intett nekik, mosolyogva, és folytatta a munkáját. Vadul zakatolt az agya, hogy mi lenne a legmegfelelőbb, teljesen semleges mondat, amivel megszólíthatná az idegent.

Az ...

Tovább Szólj hozzá

novella anya Eszti-téka

2020. jan 30.

Anya illata

írta: syeszter
Anya illata

  mother-2605132_640.jpg- Gyere, indulnunk kell! - zárta be a gondozónő a kisfiú bőröndjét. - Mindent sikerült becsomagolnod, ami a tiéd?

A kisfiú csak állt, és kapaszkodott édesapja kezébe. - Apa, én nem akarok elmenni! - suttogta könnyei között. A férfi nem tudott megszólalni, tudta, hogy nincsen választása, de erejéből már csak annyira futotta, hogy még jobban szorította fia kezét

- Kérem, ne nehezítse meg a fiának az elválást. - Szólt sürgetően, és már szinte bántó közönnyel a gondozónő. - Maga is tudja, az utcára nem viheti magával a fiút! - hangzott a könyörtelen ítélet.

A férfi egy hónap alatt veszített el mindent. A feleségénél daganatot diagnosztizáltak, annak is a legagresszívebb változatát. Végül két hét alatt elvitte. A ...

Tovább Szólj hozzá

novella anya apa örökbefogadás Eszti-téka

2020. jan 09.

Egy blogger útjának kulisszatitkai

írta: syeszter
Egy blogger útjának kulisszatitkai

writing-3209899_640.jpg3 évvel ezelőtt kezdődött számomra ez a varázslatos utazás! Akkor még fogalmam sem volt, mit fogok kezdeni ezzel a bloggal. Csak azt tudtam, hogy szükésgem van egy ajtóra, amin keresztül kiléphetek az emberek közé a teljes bezártságból. Hiszen a pörgős budapesti életből, miután férjhez mentem, egy szempillantás alatt egy szabolcsi kis faluban találtam magam, majd miután megszületett Noel, végképp magába zart a négy fal. Noel első születésnapján indult a blog, némi előkészítés után. ( Ez volt az első cikk.) És mindkettőnknek, sőt mindhármunknak jót tett, hogy végre van minden héten három fix időpont, ami az enyém! Amikor elmerülhetek az írásban, a gondolkodásban, és amikor nem az etetés-pelenkázás-altatás háromszögében ...

Tovább Szólj hozzá

blog blogger születésnap tervezés író 3 éves Eszti-téka

2019. dec 09.

Emma karácsonya

írta: syeszter
Emma karácsonya

blizzard-1245929_640.jpgMár javában hullott a hó, amikor az asszony megállt a piac egyik forgalmas sarkán. Maga elé tartotta a táblát, amit még előző nap este gondosan elkészített. És várta a csodát.
Fázott. Azonban tudta, ez az utolsó esélye, ha azt akarja, hogy az ő gyerekei is átélhessék idén Karácsony csodáját. Ez volt a kedvenc családi ünnepük. És úgy érezte, abba belehal, ha a körülményeik ezt is elveszik tőle és a gyerekeitől. Muszáj volt megpróbálnia, muszáj volt hinnie abban, hogy az emberek így, karácsony előtt, szívesen adakoznak egy özvegyasszonynak, aki nem akar mást, csak karácsony csodáját a gyerekei számára a nélkülözés minden napjai között.  Teljesen belemerült a gondolataiba, alig ismerte meg az előtte megálló férfit:
- Jó ...

Tovább Szólj hozzá

novella anya karácsony anyaság Eszti-téka

2019. máj 01.

5 szempont, hogy ár/érték és biztonság szempontjából a legoptimálisabb gyerekülést válaszd

írta: syeszter
5 szempont, hogy ár/érték és biztonság szempontjából a legoptimálisabb gyerekülést válaszd

baby-174840_640.jpgElérkeztünk a gyerekülés váltáshoz, és az a méret következik, ami nem maradt ránk a családból. Így nekem szegeződött a dilemma, milyen autóülést válasszak a gyereknek, ami valóban biztonságos! És egyáltalán, hogyan álljak neki a keresésének?

...

Tovább Szólj hozzá

biztonság utazás praktika tervezés gyerekülés Tippek Eszti-téka utazikacsalád

2019. ápr 25.

Gyes mellett pénzt keresni! - tippek anyukáknak cikksorozat 2.

írta: syeszter
Gyes mellett pénzt keresni! - tippek anyukáknak cikksorozat 2.

58008084_386955071891311_7839231805386391552_n.jpgLétezik ma olyan tevékenység amit, ma egy anyuka a gyermeke születése után, az otthon töltött évek alatt elkezdhet, és később akár megélhetést is biztosíthat majd a számára? - Létezik, csak légy egy picit kreatív!

...

Tovább Szólj hozzá

kreatív tervezés rongybaba gyerek játék Tippek Eszti-téka

2019. ápr 12.

Kreatív ajándék a húsvéti locsolóknak!

írta: syeszter
Kreatív ajándék a húsvéti locsolóknak!

hare-4093851_640.jpgMa húsvéti kézműves foglalkozáson voltam a gyerekekkel. Ez ihlette ezt a bejegyzést. Nagyon jópofa dolgok készültek, amiknek minimális az anyagigénye, és már óvodáskorú gyerekekkel is megcsinálhatjuk őket! És miután elkészültek, megörvendeztethetjük vele a hozzánk érkező locsolókat, vagy adhatjuk ajándékba is gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt húsvétra.

...

Tovább Szólj hozzá

kreatív húsvét praktika ajándék hobbi ajándék ötlet Tippek Eszti-téka öko-mami locsolóknak

2019. ápr 08.

Dolgozz otthonról, tippek anyukáknak cikksorozat 1.

írta: syeszter
Dolgozz otthonról, tippek anyukáknak cikksorozat 1.

img_20190403_172714_876.jpgLétezik ma otthonról végezhető munka anyukák számára? - Létezik, csak légy egy picit kreatív!

Egyre többször találkozom olyan posztokkal facebook csoportokban ott, ahol főleg anyukák vannak, hogy „Tud-e valaki otthonról végezhető munkát ajánlani?”. Persze ilyenkor 99%-ban MLM-es munkalehetőségek egész sora jelenik meg a kommentek formájában, de azt látnunk kell, hogy nem mindenki számára hozza meg a várt sikert az MLM-es munka.

Akkor mit tehet egy anyuka, ha szeretné kiegészíteni a konyhapénzt otthonról?

Úgy döntöttem, hogy indítok itt, a blogomon, egy sorozatot, amiben olyan anyukákat mutatok be Nektek, akik otthonról kezdtek el dolgozni, és ma már pénzt is keresnek az ötletükkel, kitartásukkal! Fogadjátok őket szeretettel, ...

Tovább Szólj hozzá

játék praktika hobbi tervezés horgolás Tippek Eszti-téka

2019. ápr 07.

Szénégető spagetti - egy olasz recept Németországból!

írta: syeszter
Szénégető spagetti - egy olasz recept Németországból!

pasta-712664_640.jpgÁllítólag ezt ették a szénégetők, ezért kapta ezt a nevét! A mi családunkban a nővérem honosította meg ezt a receptet, miután hazajött Németországból, ahol babysitterként volt kint egy évet. Ha gyorsan kell ebéd, vagy ha valami finomat ennénk vacsorára, akkor jó szolgálatot tesz ennek a receptnek az ismerete!

...

Tovább Szólj hozzá

recept Eszti-téka Szénégető spagetti

2019. ápr 04.

Csekklista, ha kirándulni indulsz a gyerekeiddel

írta: syeszter
Csekklista, ha kirándulni indulsz a gyerekeiddel

marco-ceschi-119361-unsplash.jpgVége a téli bezártságnak, tovább van világos! A gyerekekkel újra egyre több időt tölthetünk a szabadban!  Így mi sem természetesebb, minthogy felkapjuk a hátizsákot, lábunkra húzzuk a túrabakancsot, bepakolunk a hátizsákunkba minden szükséges dolgot, és már mehetünk is! Hogy mi az, ami mindenképpen jó, ha nálunk van?  Itt egy kipróbált, és bevált lista:

  1. Túra ruha, ami kényelmes, nem túl kényes, és nem baj, ha piszkos lesz
  2. Kényelmes, túrázáshoz alkalmas cipő
  3. Hátizsák, természetesen a gyerkőcnek is, különben hiszti lesz már az indulásnál, hogy: „Én is akarok hátizsákot!” Előzd meg, és szerezz be egyet neki is!
  4. Napsapka
  5. Kulacs, és bele hidegvíz (Napközben felmelegszik, ezért érdemes igazán hideg vízzel ...
Tovább Szólj hozzá

utazás praktika tervezés csekklista Kirándulás Eszti-téka utazikacsalád